Tsipras i-a mulţumit lui Yanis Varoufakis

Premierul elen Alexis Tsipras i-a mulţumit lui Yanis Varoufakis, care a fost până ieri ministru de finanţe al Greciei, pentru „efortul său neobosit” de a apăra interesele ţării la negocierile cu creditorii internaţionali, a anunţat purtătorul de cuvânt al executivului de la Atena, Gavriil Sakelaridis, citat de EFE. „Premierul simte nevoia să-i mulţumească (lui Varoufakis) pentru efortul său neobosit de a apăra poziţia şi interesele guvernului şi ale poporului grec în condiţii foarte grele”, a spus Sakelaridis. Totodată, a recunoscut „rolul-cheie” pe care l-a jucat Varoufakis în negocierile cu creditorii internaţionali de când partidul stângii radicale Syriza a câştigat alegerile generale din 25 ianuarie.

Ministrul de finanţe grec şi-a anunţat ieri dimineaţă demisia, la o zi după victoria categorică a taberei „Nu” la referendumul privind propunerile de acord ale creditorilor internaţionali. Potrivit Reuters, demisia sa înlătură un obstacol major în calea unui acord care să menţină Grecia în zona euro. Pe fondul relaţiilor deja extrem de reci, Varoufakis i-a înfuriat şi mai mult pe partenerii europeni la sfârşitul săptămânii trecute, acuzându-i pe creditori de „terorism” şi de intenţia de a-i „umili pe greci”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI