Drapelul de luptă al ISU „Bucovina” a fost decorat cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari

ISU Suceava a îmbrăcat, sâmbătă, haine de sărbătoare din două motive: o dată pentru decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, iar al doilea de împlinirea a 100 de ani de la prima atestare a unei unităţi de pompieri militari suceveni.

Drapelul ISU Suceava a fost decorat de dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Este o recunoaştere pentru meritele acestei unităţi şi a modului în care a servit comunitatea. Astăzi aţi primit decoraţia care recunoaşte la cel mai înalt nivel meritele dumneavoastră din ultima perioadă. Dacă ne uităm la ultimii patru ani, pandemia, criza refugiaţilor, judeţul Suceava a fost cel mai încercat şi aţi dovedit a fi un inspectorat merituos, bine pregătit şi care a servit nu doar România, ci şi vecinii României atunci când aveau nevoie de sprijinul nostru” a spus Raed Arafat.

La eveniment a participat şi generalul Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU, care a spus că este o onoare să fie act de recunoaştere a curajului şi devotamentului ISU Suceava.

Decorarea este o recunoaştere nu doar celor care poartă uniforma, ci şi comunităţii întregi, a spus generalul Iamandi.

El spune că judeţul Suceava joacă un rol important în sprijinul refugiaţilor din Ucraina şi a remarcat că primul centru logistic european a fost operaţionalizat tot la Suceava prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

El a mulţumit tuturor pompierilor suceveni pentru activitatea depusă şi rezultatele obţinute.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis şi el un mesaj de mulţumire şi recunoaştere pentru angajaţii ISU Suceava.

„Pompierii sunt eroii noştri” a spus prefectul Moldovan.

De menţionat este că, în semn de apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva dezastrelor şi incendiilor, precum şi în implementarea măsurilor de protecţie civilă, la data de 13 septembrie 2023, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

În anul 2024, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la prima atestare a pompierilor militari suceveni, ISU Suceava va rememora devotamentul şi curajul salvatorilor locali, care în acest răstimp s-au jertfit inclusiv pentru apărarea idealurilor de libertate, independenţă şi unitate naţională ale poporului român.

Chiar dacă prezenţa pompierilor pe aceste meleaguri este atestată încă din cele mai vechi timpuri, oficial şi cu raportare doar la pompierii militari suceveni, regăsim Secţia de pompieri Fălticeni, al cărei „certificat de naştere” a fost semnat la data de 10 iunie 1924, unitate înfiinţată cu 5 ani înainte ca Inspectoratul Pompierilor Militari să fie transformat în comandament de armă, la 2 august 1929. (N.B.)

Un comentariu

  1. Mircea says:

    wow

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI