Pe 26 mai

Crosul Sucevei, ediţia de primăvară, „aleargă împotriva drogurilor”

> Din acest an, vor fi organizate două asemenea acţiuni sportive, următoarea ţinându-se în toamnă

 Pe 26 mai, în municipiul Suceava va avea loc cea de-a IX-a ediţie a Crosului Sucevei.

În şedinţă extraordinară, Consiliul Local a votat finanţarea cu 100.000 de lei a acestei manifestări sportive, din 2024 crosul urmând se ţine atât în primăvară, cât şi în toamnă.

Banii sunt acordaţi după două sesiuni de evaluare şi selecţie organizate de municipiul Suceava în baza Regulamentului privind finanţările nerambursabile din fonduri publice, pentru activităţi nonprofit de interes local.

„Este un moment aşteptat şi sunt convins că se vor înscrie cât mai mulţi suceveni la acest cros. Iată că după ce a trecut o a doua fază de selecţie, proiectul a fost adjudecat pentru suma de 100.000 de lei. Anterior s-a solicitat organizarea a două asemenea activităţi pe an, lumea vrea să facă mişcare, de aceea o să organizăm şi o acţiune de toamnă, în aşa fel încât să fie cu toţii mulţumiţi” a declarat Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ.

Proiectul „Crosul Sucevei. Aleargă împotriva drogurilor” a fost depus de Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport Suceava. La prima prezentare, din 23 aprilie, nu s-au înregistrat contracandidaţi, o a doua sesiune de evaluare şi selecţie fiind ţinută pe 12 mai.

„Pe 26 mai, îi aşteptăm pe toţi sucevenii, cu mic cu mare, la mişcare. Crosul este o tradiţie, o activitate importantă, pentru că doar astfel putem fi sănătoşi la minte şi la trup” a spus şi viceprimarul Lucian Harşovschi. 

Un comentariu

  1. Spliff says:

    Cica daca tragi doua linii, cate una pe fiecare nara, si o iei la fuga la cross ajungi primul la linia a treia (aia de sosire) – atat de plin de energie esti!
    Daca nu cica si steroizii ajuta. Hal EP stie ma I bine.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI