De ce stresaţi populaţia, domnilor politicieni?

După ieşirea USR de la guvernare în septembrie 2021, au urmat despărţirea de Reperul lui Dacian Cioloş şi desscăunarea lui Dan Barna din fruntea partidului, deoarece adunătura de orgolii şi naivităţi politice dăduse în clocot. Fără a vorbi aceeaşi „limbă”, încă de la intrarea la guvernare alături de PNL (şi UDMR), grupurile de influenţă useriste au început să se atace între ele şi apoi să sară toţi împotriva lui Cioloş – nu-şi puteau împărţi funcţiile şi nu-şi mai încăpeau în piele. Au intrat în concurenţă cu colegii din guvern: în loc să se concentreze asupra guvernării, au pornit şmechereşte să-i atace nu pe pesediştii rămaşi în opoziţie, ci pe aliaţii liberali (ca să le subtilizeze bazinul electoral). Gestul complet lipsit de fair-play, cinic, hilar şi comic nu putea rămâne fără urmări.

Loviţi de artileria grea a PSD pe motiv de sorosism, „neomarxizm” (sanchi: useriştii s-au plasat de la început între profitori în dauna tuturor celorlalte partide, incusiv a colegilor, de aceea, lipsiţi complet de maturitate politică, pot fi acuzaţi de orice, dar nu de ideologie şi doctrină. La USR, fiecare are ideologia lui, fiecare aparţine altui curent idelogic, iar titulatura de partid politic este improprie).

Pe la începutul guvernării coaliţiei cu PNL în 2021 s-a zis că atacurile nedemne la liberali sunt o toană useristă, numai că lucrurile au degenerat, liderii USR neasumându-şi nici măcar actul de guvernare, iar rejectarea lor de la Palatul Victoria a devenit necesitate naţională, mai ales că situaţia din Ucraina se precipita şi numai de scandaluri şi neînţelegeri la guvernare nu era nevoie.

După expulzarea de la guvernare, au trecut metodic la stresarea populaţiei cu zvonuri şi ştiri false, cu date exagerate grobian: pentru a prinde ceva priză la mediile pesediste şi auriste, şi-au orientat atacurile către preşedintele Iohannis, reluând insistent vechile cabale: are case multe, averea mare, iar postul de profesor de fizică îl ţine blocat, e mereu în călătorii peste graniţă cu avioane de lux, toate inutile în care nu a rezolvat nimic; a trădat România cedând sistemul antirachetă Patriot Ucrainei, a adus PSD la guvernare, a dat legea care-i scapă pe hoţi, nu e implicat deloc în politica naţională, îşi urmăreşte numai propriile ţinte, nu merită, leneş fiind, nicio funcţie internaţională, toţi ceilalţi candidaţi la NATO şi UE sunt mult mai buni… Îl desfiinţau pe actualul preşedinte în speranţa că vor fi daţi la televizor, iar notorietatea lor va creşte peste poate.

Concomitent toacă subiecte ca: guvernarea de coaliţie PNL-PSD îşi bate joc de români, iar biata ţară se zbate în sărăcie, fiind în pragul unei crize economice fără precedent; urmează amputarea salariilor, creşterea taxelor şi a impozitelor, investiţii – ioc, bani blocaţi de UE, mulţimi de lideri ai puterii au dosare penale, acuzaţi de furt, jaf din bani publici… Nu mai sunt bani pentru pensii, majorarea pensiilor din septembrie se suspendă, nu sunt bani pentru salarii, spitalele nu mai au medicamente, oamenii mor cu zile…

În orice ieşire publică, nu uită să bage zăzanie între PNL şi PSD, să sperie electoratul liberal: Ciolacu are în mână toate frâiele, iar Ciucă e fraierul de serviciu, fiind prea domol să priceapă ceva, pe deasupra mai are şi un doctorat plagiat; PNL a uitat de liberalism, şi-a pierdut complet independenţa şi face cum îi cântă Ciolacu, doar-doar va rămâne la guvernare. Iohannis are alte treburi decât să-şi susţină propriul partid, iar alegerile viitoare vor fi un fiasco. Vai de capul lor!

Calculul lor politic, însă, a dat greş: Cu toată bălăcăreala, USR nu creşte în sondaje, nici chiar aliindu-se cu făcătura politică a lui Ludovic Orban, alt lider care îşi părăseşte partidul fiindcă nu l-a menţinut în funcţia de şef. Singurul rezultat notabil a fost izolarea completă a useriştilor pe scena politică.

Cu sperieturi umblă şi George Simion cu al său AUR: România nu mai are clasă politică. S-a predat complet conţopiştilor bruxellezi, ajungând o simplă colonie. Tor ce e rău în Occident, multinaţionalele lacome, homosexualii şi drogurile, dezmembrarea familiilor… ni le trimit cadou…

Stres politic cu minciuni!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI