După ce a organizat în curtea unui restaurant din Şcheia un foc de artificii neautorizat

Pirotehnist cercetat penal

Un pirotehnist din municipiul Suceava este cercetat penal după ce a organizat un foc de artificii în curtea unui restaurant din Şcheia, fără să aibă avizele necesare.

Poliţiştii din Şcheia au fost sesizaţi sâmbătă, la ora 23:44, de un localnic, că din curtea unui restaurant din Şcheia cad artificii pe acoperişul casei sale.

Poliţiştii care au verificat sesizarea au constatat că un bărbat de 49 de ani, din Suceava, reprezentant al unei firme de evenimente, conform legitimaţiei emise de ITM Suceava, posesor al autorizaţiei având valabilitate până la data de 28.04.2024, a folosit la data de 18.05.2024, ora 23:40, următoarele materiale pirothenice: o baterie de artificii cu 150 de focuri şi două baterii cu 19 focuri, în curtea exterioară a unui restaurant din Şcheia, fără a respecta prevederile art. 35, alin 3 din Legea 126/1995, întrucât nu a prezentat avizul ISU, avizul SAESP – IPJ Suceava şi acordul Primăriei Şcheia.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind „orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Urmează a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI