Gheorghe Şoldan prezintă programul de dezvoltare care va aduce schimbări reale în viaţa fiecărui locuitor al judeţului

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Gheorghe Şoldan, a făcut public programul de dez-voltare pe care vrea să-l implementeze în judeţ după ce va fi ales în funcţie.

Gheorghe Şoldan a detaliat principalele direcţii de acţiune care, potrivit lui, vor transforma judeţul Suceava într-un pol de dezvoltare economică şi socială în regiunea Moldovei.

  1. Infrastructura de Calitate: Dezvoltarea drumurilor reprezintă punctul central al planului său. Şoldan propune modernizarea a sute de kilometri de drumuri judeţene pietruite şi de pământ, folosind fonduri europene şi guvernamentale. Totodată, planul include construcţia de şosele de centură în oraşele Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret. O colaborare strânsă cu Guvernul pentru realizarea Autostrăzii A7 (Paşcani – Suceava – Siret) este esenţială pentru acest proiect.
  2. Locuri de Muncă Bine Plătite: Un alt punct-cheie este crearea a patru parcuri industriale în zone strategice ale judeţului, care vor atrage investitori şi vor genera mii de locuri de muncă bine plătite. Scopul este să ofere locuri de muncă locale sucevenilor, reducând astfel migraţia acestora către alte regiuni sau ţări.
  3. Educaţie pentru Viitor: Şoldan promite investiţii semnificative în infrastructura şcolară, asigurându-se că toate şcolile din judeţ vor corespunde standardelor secolului XXI. Programele de învăţământ dual şi parteneriatele cu companiile vor asigura pregătirea adecvată a forţei de muncă pentru piaţa actuală.
  4. Sănătate pentru Fiecare: În domeniul sănătăţii, planul include deschiderea a cel puţin zece centre de permanenţă în mediul rural, pentru a reduce supraaglomerarea la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Suceava. Aceste centre vor reduce timpii de aşteptare şi vor diminua presiunea pe personalul medical.
  5. Utilităţi pentru Toate Comunităţile: Şoldan consideră accesul la apă curentă şi utilităţi un drept fundamental. El promite racordarea tuturor localităţilor la reţelele de apă potabilă şi canalizare şi extinderea reţelelor de gaz metan.
  6. Investiţii şi Turism: Pentru valorificarea potenţialului turistic al judeţului, planul include modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”, construcţia unei pârtii artificiale de sanie, bob şi scheleton la Vatra Dornei, realizarea unui patinoar artificial acoperit în Suceava şi dezvoltarea unui parc natural de aventură în zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc.
  7. Sport: Stadion Nou şi Echipa de Fotbal în Prima Ligă: Investiţiile în infrastructura sportivă includ construirea unui stadion nou la standarde UEFA, înfiinţarea unui club sportiv judeţean şi a unor centre de performanţă, precum şi edificarea a două baze sportive. Aceste iniţiative urmăresc revitalizarea sportului sucevean şi readucerea unei echipe de fotbal în prima ligă.

Apel la Vot: Gheorghe Şoldan îşi încheie prezentarea cu un apel către suceveni să voteze pentru schimbare pe 9 iunie. El promite că, împreună cu echipa sa, va aduce dezvoltarea necesară judeţului Suceava, îmbunătăţind viaţa fiecărui locuitor.

„Este timpul pentru acţiune, pentru o viziune tânără. Fiţi alături de mine pe 9 iunie. Ziua Schimbării” a declarat Şoldan, exprimându-şi convingerea că împreună cu sucevenii va reuşi să aducă dezvoltarea de care judeţul are nevoie.

 | Comandat de PSD OJ Suceava, CMF 21240002

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI