Armata israeliană afirmă că a lovit 80 de „ţinte teroriste” în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore

Armata israeliană a lansat în ultimele 24 de ore o serie de lovituri împotriva a 80 de „ţinte teroriste” în Fâşia Gaza, a anunţat ieri armata într-un comunicat, citat de EFE. Obiectivele forţelor armate au cuprins „depozite de arme, lansatoare, celule teroriste, structuri militare şi alte infrastructuri”, se afirmă în text.

Israelul îşi concentrează ofensiva din Gaza asupra oraşului Rafah, în sudul enclavei, precum şi asupra oraşului Gaza şi a oraşului şi taberei de refugiaţi Jabalia, în nord, unde susţine că s-au regrupat combatanţii Hamas.

La Jabalia, armata israeliană susţine că a localizat armament într-o instalaţie a UNRWA şi că a „eliminat” combatanţi în lupte corp la corp în zonă, fără ca soldaţii săi să fie răniţi. În Rafah, la limita sudică a Fâşiei Gaza, forţele armate au afirmat că au eliminat un comandant al Jihadului Islamic şi alţi combatanţi într-un alt atac aerian. De asemenea, la est de enclava sudică, armata a ucis un combatant islamist în timp ce ieşea dintr-un tunel subteran, care a fost distrus în timpul operaţiunii. O altă unitate care opera în zonă a raportat că a găsit arme şi camere video ascunse în perne.

Guvernul israelian a depus „eforturi semnificative” pentru a evacua locuitorii din Rafah, pentru a „evita daune civile” şi pentru a facilita furnizarea de servicii umanitare, i-a spus ministrul apărării, Yoav Gallant, consilierului pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o ieri la Tel Aviv.

Agenţia ONU pentru refugiaţi UNRWA a raportat că numărul persoanelor strămutate de teama atacurilor din Rafah depăşeşte acum 810.000.

Din 6 mai, când Israelul şi-a lansat operaţiunea, doar 33 de camioane au intrat în sudul Fâşiei Gaza, întrucât atât punctul de trecere din Rafah, cât şi cel din Kerem Shalom rămân închise, a denunţat organizaţia, care a pledat din nou pentru o încetare a focului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI