Poliţiştii suceveni continuă controalele pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos

 > Cherestea, buşteni şi lemn de foc, în valoare de peste 15.000 lei, confiscate

 În ultimele zile, poliţiştii suceveni au intensificat activităţile de verificare şi control privind transporturile de material lemnos, precum şi modul de depozitare şi comercializare a acestuia. În urma acestor acţiuni, au fost identificate mai multe transporturi neconforme, aplicându-se sancţiuni contravenţionale şi confiscându-se cantităţile de material lemnos transportate ilegal.

La data de 18 mai, în jurul orei 7:11, patrula mixtă de siguranţă publică formată din poliţişti ai Secţiilor 3 şi 4 Poliţie Rurală Marginea şi Gălăneşti a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe raza comunei Marginea. Conducătorul auto, un bărbat din Marginea, nu deţinea aviz de însoţire pentru cei 3,10 mc de lemn de foc transportaţi, aceştia fiind confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Marginea; şoferul a fost sancţionat conform Legii 171/2010.

Tot pe 18 mai, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au oprit pentru control, pe DN 2E, o autoutilitară încărcată cu cherestea tivită, condusă de un bărbat din Putna. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta transporta ilegal 7,044 mc de cherestea de molid, în valoare de 6.311 lei, fără aviz de însoţire. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara, cu inspecţia tehnică periodică expirată, a fost imobilizată.

Poliţiştii SPR 1 Vadu Moldovei au depistat, pe DC Prund Bogdăneşti, o autoutilitară ce transporta 2,655 mc de cherestea tivită de brad, fără documente legale. Materialul lemnos, în valoare de 2.378 lei, a fost confiscat, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.

Într-o altă acţiune, pe DN 2H din comuna Putna, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au oprit o autoutilitară care transporta 1,5 mc de lemn de foc fag, fără aviz de însoţire. Şoferul a fost sancţionat, iar materialul lemnos, în valoare de 397 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Putna.

Patrula SPR 1 Vadu Moldovei a identificat pe DN 2 (E 85) o autoutilitară ce transporta 3,411 mc de cherestea tivită de molid, fără documente de transport. Materialul lemnos, în valoare de 3.056 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Dolhasca, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.

În cadrul acţiunii „Scutul Pădurii”, poliţiştii din Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Crucea, au efectuat un control la un depozit de material lemnos din satul Chiril, comuna Crucea. Au descoperit o diferenţă de 7,61 mc de lemn rotund răşinoase, pentru care s-a dispus confiscarea şi sancţionarea societăţii respective.

Poliţiştii din Fălticeni au depistat pe strada Ana Ipătescu o autoutilitară care transporta 3,45 mc de cherestea de brad şi molid, fără documente de provenienţă. Materialul lemnos, în valoare de 3.000 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Dolhasca, iar şoferul a fost sancţionat conform legii. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI