Într-un an

Salariul mediu net al sucevenilor a crescut cu 559 lei

> Cu toate acestea, în luna februarie 2024, câştigul salarial mediu net în judeţul Suceava a fost cu peste o cincime mai mic decât media naţională > Cu o salarizare medie brută lunară de 6.240 de lei de persoană, Suceava este pe ultima poziţie în cadrul Regiunii de Nord-Est

În judeţul Suceava, câştigul salarial mediu net, în luna februarie 2024, a fost de 3.825 de lei de persoană, acesta fiind cu 19 lei mai mare faţă de câştigul salarial mediu net din luna respectiv cu 0,5%.

Conform celui mai recent Buletin statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS), pe sectoare de activitate, faţă de luna anterioară, în februarie câştigul salarial mediu net a crescut cu 2,4% pentru salariaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, cu 0,9% pentru cei din industrie şi construcţii, cât şi cu 0,1% în rândul salariaţilor din sectorul serviciilor. În conformitate cu datele DJS, în raport cu luna februarie a anului 2023, în judeţul Suceava, câştigul salarial mediu net a înregistrat o creştere cu 559 lei, adică cu 17,1%. Pe sectoare de activitate, în comparaţie cu luna februarie a anului 2023, în februarie 2024 câştigul salarial mediu net crescuse cu 12,6% în sectorul agricultură, vânătoare servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, cu 6,5% în industrie şi construcţii, precum şi cu 22,9% în sectorul serviciilor. La nivel naţional, câştigul salarial mediu net a fost, în luna februarie 2024, unul de 4.876 de lei de persoană. În judeţul Suceava, câştigul salarial mediu net din luna de referinţă a fost cu 21,6% mai mic decât media naţională. Pe de altă parte, în judeţul nostru, în luna februarie 2024, câştigul salarial mediu brut a atins 6.240 de lei de persoană. Cu acest nivel al salarizării medii brute lunare, în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, Suceava este pe ultima poziţie, fiind depăşit de judeţele Vaslui, cu 6.343 de lei de persoană, Botoşani – 6.432 de lei, Neamţ –6.614 de lei, judeţul Bacău – 7.251 de lei şi Iaşi, cu 7.685 de lei de persoană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI