Misiune a Comisiei Europene în judeţul Suceava

 > Evaluate vor fi exploataţii în care au evoluat focare de pestă porcină africană, abatoare, unităţi de tranşare şi de procesare a cărnii

 În perioada 4-6 iunie, în judeţul Suceava se va desfăşura o misiune a Comisiei Europene – DG SANTE, informează dr. Dănuţ Corneanu, director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Potrivit oficialului DSVSA, scopul misiunii constă în „evaluarea controalelor oficiale în domeniul sănătăţii animalelor efectuate de autorităţile veterinare în relaţie cu pesta porcină africană”. Echipa misiunii de audit va fi alcătuită din doi inspectori din partea Comisiei Europene, Directoratul Health and Food Audits and Analysis, şi va fi însoţită în judeţ de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Inspectorii echipei de audit vor avea întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii DSVSA Suceava, precum şi cu medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, care asigură supravegherea exploataţiilor comerciale, a celor de tip A, dar şi a exploataţiilor non-profesionale de porcine în care au evoluat focare de pestă porcină africană.

„Se vor audita, respectiv/evalua următoarele categorii de obiective: exploataţii comerciale de porcine, exploataţii de tip A şi exploataţii nonprofesionale de porcine. De asemenea, supuse auditării vor fi abatoare, unităţi de tranşare şi unităţi de procesare a cărnii de porcine, desemnate conform Regulamentului CE 594/2023” a declarat dr. Dănuţ Corneanu, director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI