Prefectul Sucevei analizează dacă actele de urbanism ale Primăriei Suceava nu sunt lovite de viciu de legalitate în condiţiile în care arhitectul-şef e nepotul primarului

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că numirea în funcţia de arhitect-şef al municipiului Suceava a nepotului primarului Ion Lungu nu are probleme de legalitate directe, dar că va aprofunda verificările pentru că se pune problema legalităţii actelor de urbanism semnate de cei doi.

Moldovan a spus că atunci când a apărut informaţia în spaţiul public că primarul Ion Lungu l-a numit pe nepotul Ioan C. Lungu în funcţia de arhitect-şef al municipiului Suceava, a avut o discuţie prealabilă cu reprezentanţii Serviciului Juridic şi că s-a concluzionat că, în principiu, nu sunt identificate aspecte de legalitate a actului administrativ.

„Însă, analiza noastră nu se va limita doar asupra actului administrativ, a dispoziţiei. Ne uităm şi pe organigramă, şi acolo trebuie să vedem în subordinea cui e serviciul arhitectului-şef şi nu în ultimul rând o să avem şi o corespondenţă cu ministerul de resort pentru că ne ducem şi mai departe, pentru că vorbim de posibila valabilitate a certificatelor de urbanism şi a certificatelor de construire care vor fi emise” a spus prefectul.

El a precizat că intenţionează să facă o verificare in extenso imediat ce va primi actul administrativ.

„Pe lângă verificarea de legalitate a respectivului act administrativ,în momentul de faţă nu sunt premisele unor neconformităţi din punct de vedere legal, însă ce mă interesează ca şi jurist este să verificăm dispoziţiile actului administrativ în concordanţă cu organigrama şi cu alte prevederi legale, şi nu în ultimul rând să avem discuţii şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii Suceava, astfel încât următoarele acte administrative de autoritate care vor fi emise de Primăria Municipiului Suceava să nu fie lovite de niciun viciu de legalitate” a explicat Moldovan.

Prefectul a menţionat că o asemenea verificare ajută şi Prefectura Suceava, pentru pentru că tot la controlul de legalitate de la Prefectură vor ajunge şi celelelate acte.

„Cred că este o atitudine corectă pe care să o avem” a concluzionat prefectul. (N.B.)

2 Comentarii

  1. Comisare MOLDOVAN, fa ce spune LEGEA, nu ce vrea flutur! Vorba aia altuia mai VREDNIC locul tau il lasa ! Lasati l din maionei pwe lungu , vorba lui Dem Radulescu, un batran, bolav si neputincios care mai vrea un mandat! Daca o fi sa fie arestat sa fie arestat pe functia de primar de Suceava ! numai un inconstient putea sa faca o asemenea manevra! Dute, ai devenit o piatra in calea liberalismului de rahat de Suceava

  2. Mai PREFECTULE, mai MOLDOVAN, Mai COMISARE, trezeste te, cum adica „” ..nu are probleme de legalitate directe, dar că va aprofunda verificările pentru că se pune problema legalităţii actelor de urbanism semnate de cei doi…”” ce tot spui aolo, este sanatos la cap !! Chiar asa sa minti publicul cu ineptii conjugate, unde te crezi ce te afli, in senatul corupt din US ??? Gata, cecetari la greu si la bulau ! nea lungu cu suspendare si baietasul, acest Leonardo Da Vinci al cetatii de scaun, la Vaslui, Botosani, Bacau!! Sa proiecteze noile canale de desecare, si de irigatii zona MOLDOVA. O da!! si sef de coloana de santier JUPANUL, Ghita Flutur !! Ghita nu uita Suceava nu este a Ta.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI