Deliberativul sucevean a aprobat varianta finală a proiectului de 2 milioane de euro de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin”

Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţă extraordinară, varianta finală a proiectului „Extinderea pe verticală (mansardarea) şi dotarea clădirii Şcolii Gimnaziale nr. 11 «Miron Costin»”. Aceasta după ce, pe 2 februarie 2024, Primăria Suceava a depus proiectul la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, finanţarea urmând a fi asigurată prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 6, O regiune educată.

„Un proiect important este mansardarea Şcolii Gimnaziale nr. 11 «Miron Costin» din Burdujeni. Am fost informaţi de la ADR că s-a trecut la etapa de presemnare a contractului de finanţare, ca atare trebuie aprobată ultima formă a indicatorilor tehnico-economici. Este un proiect aşteptat, iar după ce am mansardat Şcoala Gimnazială nr. 10, cu fonduri proprii, anul acesta terminăm Şcoala Gimnazială nr. 8, iar mansardarea de la Şcoala nr. 11 o vom face cu fonduri europene” a precizat edilul-şef Ion Lungu.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii educaţionale, prin crearea de noi spaţii necesare Şcolii Gimnaziale nr. 11 Miron Costin din cartierul Burdujeni. Investiţia are în vedere suplimentarea spaţiilor destinate învăţământului, „insuficiente în cadrul imobilului existent”, precum şi optimizarea spaţiilor, în raport cu programul şcolar zilnic”.

„Investim în educaţie, investim în viitorul copiilor noştri, ceea ce este foarte important” a subliniat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Valoarea proiectului este de 9,45 de milioane de lei, aproape două milioane de euro, cu o perioadă de implementare de 20 de luni. Pe lângă mansardarea corpului C1 al şcolii gimnaziale, proiectul prevede digitalizarea şi echiparea infrastructurii şcolare cu dotări şi echipamente didactice şi tehnologice moderne.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI