Bărbat de 31 de ani salvat după ce a suferit o plagă tăiată gravă la nivelul inghinal

La sfârşitul lunii trecute, o echipă multidisciplinară de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava a reuşit să salveze viaţa unui bărbat de 31 de ani, care a suferit o plagă tăiată gravă la nivelul inghinal, cu secţionarea completă a venei şi arterei femurale comune.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) conştient, cu hemostază provizorie efectuată de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ). După stabilizarea iniţială în UPU, pacientul a fost transportat de urgenţă în sala de operaţie.

Aflăm că intervenţia chirurgicală, care a durat aproximativ 4 ore, a fost realizată de o echipă formată din medici urgentişti, chirurgi generalişti, chirurgi vasculari şi anestezişti. Operaţia a implicat oprirea hemoragiei prin controlul proximal şi distal faţă de zona lezată şi refacerea venei şi arterei folosind un grefon venos autolog.

Echipa operatorie a fost compusă din: chirurgi vasculari – dr. Marin Sapaniuc şi dr. Dumitriţa Zăiţă; chirurgi generalişti – dr. Constantin Dumitrescu şi dr. Bianca Voroniuc; medic ATI – dr. Lilian Drăgoi.

„Intervenţia a decurs fără complicaţii, iar pacientul a fost externat după şapte zile, în stare bună de sănătate” ni s-a precizat.

Dr. Teodorovici a subliniat importanţa colaborării eficiente între diferitele specializări medicale în astfel de cazuri critice şi a felicitat întreaga echipă pentru profesionalismul şi dedicarea de care au dat dovadă.

„Acest succes remarcabil demonstrează capacitatea şi competenţa echipelor medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava de a gestiona cazuri complexe şi de a oferi îngrijiri medicale de înaltă calitate pacienţilor” ni s-a transmis. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI