Ion Lungu:

„Nu e niciun fel de incompatibilitate…”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţa săptămânală de presă, că protestul AUR de duminică din faţa sediului Primăriei nu a venit cu soluţii, ci cu multă gălăgie, motiv pentru care liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a iniţiat organizarea unui miting împotriva extremismului.

„Ştim strategia celor de la AUR, ştim pe cine simpatizează. Aţi văzut că Rusia şi-a băgat coada prin toată Europa democrată, modernă şi cam acelaşi lucru încearcă să se întâmple şi la noi”, a spus Lungu, care a adăugat că „acest bulgăre de zăpadă trebuie gestionat din faşă”.

Întrebat dacă există vreo legătură între acţiunile Rusiei şi faptul că protestatarii erau nemulţumiţi că primarul Ion Lungu şi-a numit nepotul arhitect-şef, primarul a răspuns că nu a făcut un lucru ilegal.

„Nu lucrez electoral. Mulţi mi-au spus cât am pierdut, că am pierdut alegerile. Cum va vrea Dumnezeu, aşa va fi. Eu văd partea plină a paharului. Este un arhitect-şef tânăr, cu viziuni moderne, apreciat în lumea arhitecţilor din Suceava. Singurul lui păcat e că e nepotul meu” a spus Lungu.

Primarul a reiterat că nepotul lui ar fi avut contribuţii esenţiale la PUG şi GIS Urban, în condiţiile în care aceste lucrări au fost câştigate de firme private care au fost plătite de municipalitate.

„Niciodată nu mai răspund la acest subiect” a spus Lungu, care a precizat că vrea să încheie discuţia făcând ultimele precizări pe această temă.

„Este o decizie pe care mi-am asumat-o, mi-o asum. El îndeplineşte condiţiile de un an de zile să fie arhitect-şef. Nu i-am făcut niciun favor. Nu erau zece în Primărie care să îndeplinească condiţiile de arhitect-şef şi l-am pus pe el. Singurul arhitect care era vechi în primărie şi îndeplineşte condiţiile era el. Că întâmplător e nepotul meu, mi-am asumat-o. M-am consultat şi la Ministerul Dezvoltării, nu e niciun fel de incompatibilitate. Rămâne partea morală. Nu cred că dacă e nepotul meu trebuie să fugă din ţară” a mai spus Ion Lungu. (N.B.) 

Un comentariu

  1. Bai nea Lungu te pricepi tare si la politica externa, nu il mai bagati ca mutalaii pe Bunul Dumnezeu in afacerile voastre murdare de politica ! nu v-ar fi rusine sa va fie de nesimtiti ! Bunul Dumnezeu sa va da din o LECTIE tare de tot ! cat de curand, unitatea DNA Centrala va va face o vizita rapid ! cat de curand! Ati pus toate rudele la primarie si consiliul Judetean , sa va crape obrazul de rusine ! Nealungu, GO HOME ! nu vezi ce fata buhaita de bine ai !!!???

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI