Mai mulţi electricieni din Suceava au urcat pe podium la etapa pe companie Delgaz Grid a concursului „Trofeul Electricianului”

După două zile de probe teoretice şi practice, cei mai buni 27 de specialişti electricieni, ingineri şi dispeceri energetici din compania Delgaz Grid au fost premiaţi la cele nouă specializări de la etapa pe companie a concursului profesional „Trofeul Electricianului”, desfăşurat la Iaşi. 24 dintre ei vor participa la etapa naţională a competiţiei care va avea loc în luna iulie la Cluj-Napoca, unde vor concura cu specialişti din mai multe companii de distribuţie a energiei electrice şi de servicii energetice din ţară.

La competiţia Delgaz Grid încheiată la 17 mai au participat peste 100 de electricieni, ingineri şi dispeceri energetici din Delgaz Grid şi 12 tineri electricieni de la licee de profil din zona Moldovei.

La evenimentul de la Iaşi s-a derulat, pentru al optulea an, şi Trofeul Electricianului Junior, secţiune la care au participat câte trei elevi de la patru unităţi de învăţământ care au clase cu profil energetic: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iaşi, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava, Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui şi Colegiul „N.V. Karpen” din Bacău.

Şapte electricieni din Bacău, cinci din Suceava, patru din Botoşani, trei din Iaşi şi doi din Neamţ au urcat pe podium.

La secţiunea pentru ingineri, locul I a ajuns la Suceava, locul II la Vaslui şi locul III la Iaşi.

„Am simţit mândria voastră de fi electricieni şi apreciez dăruirea cu care vă practicaţi meseria. Apreciez de asemenea spiritul de competiţie şi dorinţa de a demonstra că sunteţi buni, cei mai buni. Vă felicit pentru participarea la Trofeu şi pentru rezultatele obţinute, dar şi pentru munca voastră de fiecare zi în serviciul clienţilor şi comunităţilor. Vă doresc să vă întoarceţi de la etapa naţională cu cât mai multe trofee” a declarat Cristian Secoşan, director general Delgaz Grid.

La Trofeul Electricianului Junior, locul I a fost câştigat de un elev de la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava, iar locurile II şi III au mers la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iaşi.

În premieră, etapa naţională din acest an va include şi o secţiune dedicată dispecerilor energetici de la toţi operatorii de distribuţie din ţară.

„Trofeul Electricianului” este un eveniment de tradiţie, probabil cel mai longeviv şi de anvergură concurs profesional din România. Istoria de 47 de ani a competiţiei începe 1977 şi este strâns legată de Moldova şi de municipiul Iaşi, prima ediţie având loc la Iaşi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI