Primarul veteran de la Şcheia a predat ştafeta liberalului Alin Rusu

Preşedintele PNL Suceava Gheorghe Flutur, împreună cu primarul liberal al Sucevei, Ion Lungu, şi cu vicepreşedintele PNL Suceava, Irina Vasilciuc, au participat, la Şcheia, la lansarea candidatului la funcţia de primar, Alin Rusu, din partea liberalilor. De faţă a fost şi primarul veteran al Şcheiei de 5 mandate, Vasile Andriciuc, căruia preşedintele Gheorghe Flutur i-a mulţumit pentru schimbarea de catifea de la Şcheia, în sensul predării ştafetei către liberalul Alin Rusu. De asemenea, preşedintele Flutur i-a mulţumit primarului pentru proiectele frumoase realizare în comuna Şcheia.

Gheorghe Flutur: „Şcheia, care şi-a dublat populaţia în ultimii ani, de la 7000 la 14000 de oameni, a cunoscut o dezvoltare cu totul aparte. Dacă în urmă cu ceva timp erau 600 de societăţi comerciale, acum sunt peste 1200 de firme în comună. Şcheia are proiecte sub administraţia liberală de peste 100 milioane de euro, în prezent derulându-se proiectul de apă şi canal de aproape 30 milioane de euro, unde vorbim de peste 45 km de conducte, atât în Şcheia, cât şi în Sfântul Ilie. În momentul de faţă firmele de construcţie lucrează de zor la acest proiect.”

Proiectele pentru apă şi canal au fost deblocate de preşedintele Flutur atunci când au venit liberalii la guvernare şi ministrul Marcel Boloş devenea Ministrul Dezvoltării. Acesta a semnat marile proiecte pentru judeţul Suceava, de 326 milioane de euro, din care s-au alocat fonduri către Şcheia, Vicov, Marginea, Mitocul Dragomirnei, Putna, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Dolhasca. În felul acela s-a rezolvat cea mai mare problemă a şcheienilor. Astăzi, Şcheia are proiecte de aproape 20 milioane de lei pentru asfaltarea de noi străzi, Şcheia construieşte o sală de sport modernă, Şcheia a modernizat toate şcolile şi grădiniţele, s-au construit locuri de joacă pentru copii, parcuri, devenind o comună model.

Gheorghe Flutur a cerut locuitorilor din comuna Şcheia un vot pentru primarul liberal cu care face echipă foarte bună, dar şi un vot pentru domnia sa la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, deoarece un vot pentru echipa liberală reprezintă voturi pentru marile proiecte: Şcheia la Autostrada A7 şi la Autostrada Nordului.

Preşedintele Flutur a vorbit despre nodul rutier de la Sfântul Ilie, mai bine zis giratoriul de la Sfântul Ilie, care face legătura între Suceava, Gura Humorului şi Vatra Dornei şi a cerut în mod expres ca primăria să solicite proiectanţilor care vor veni în perioada următoare să ţină cont de acest sens giratoriu, astfel încât Sfântul Ilie să fie conectat atât la Autostrada Nordului spre munte cât şi la A7 spre Siret.

Preşedintele Flutur a cerut totodată viitorului primar să aibă în vedere revizuirea planului urbanistic general, să gândească noi drumuri şi străzi spre cartierele noi care se vor construi, să identifice terenuri pentru viitoare parcuri industriale, să amenajeze zona de agrement pentru locuitorii din zonă dar şi pentru suceveni, să gândească fluidizarea traficului inclusiv pentru transportul în comun dinspre şi spre Suceava, inclusiv scoaterea traficului greu de utilaje şi căruţe de pe străzile principale şi amenajarea de străzi secundare pietruite.

„Îmi doresc un parteneriat solid pe care să îl fac cu Alin Rusu la Şcheia şi Lucian Harşovschi la Suceava, într-un model de dezvoltare care să se plieze pe viitoarele conexiuni la autostrăzi.”

 | Comandat de PNL Filiala Suceava, cod AEP 21240015

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI