Teodora Munteanu, despre proiectul parcului Mărăşeşti:

Ar fi păcat să nu profităm de oportunitatea de a scoate betoanele şi de a ne întoarce la verde

Teodora Munteanu, actual viceprimar al municipiului Suceava, candidat independent pentru funcţia de primar şi la CL Suceava, ne reaminteşte o intervenţie a sa în deliberativul sucevean din ianuarie a.c., în legătură cu proiectul pentru parcul Mărăşeşti.

„Parcul Mărăşeşti este într-o stare avansată de degradare, fiind acoperit, în mare parte, cu dale din beton de diferite forme, în mijlocul căruia tronează o fântână arteziană veche şi nefuncţională. Terenul figurează în Registrul Spaţiilor Verzi, cu o suprafaţă de 1768,87 mp. Potrivit Legii 24/2007, este interzisă amplasarea de construcţii permanente sau provizorii pe spaţii verzi, cu excepţia aleilor pietonale, a mobilierului urban, amenajărilor pentru sport şi odihnă ori a altor construcţii provizorii în concordanţă cu destinaţia de spaţiu verde a terenului respectiv, cu condiţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde.

Eu nu am încredere într-un proiect care scoate nişte betoane existente, pentru a le înlocui cu altele noi. Nu cred că un parc se poate denumi parc, chiar dacă va fi acoperit cu pardoseală din granit sau placaje din marmură. Mă întreb cât timp vor fi funcţionale cele 3 fântâni arteziene, dintre care una cu 10 jeturi tip arcadă, în condiţiile de îngheţ-dezgheţ de la noi? Eu cred că avem nevoie de ceva util, simplu şi durabil.

Ideea de parc ar trebui să ne poarte cu gândul spre un loc cu multă iarbă, cu copaci umbroşi, flori de toate felurile şi bănci odihnitoare. O oază de verdeaţă. Avem parcuri puţine în oraş, iar, în zona Zamca, şi mai puţine. Spaţiul verde se împuţinează mereu din cauza ofensivei spaţiului construit. E o realitate a timpurilor noastre. Faţă de alte municipii reşedinţă de judeţ, suntem deficitari la suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor. Ar fi păcat să nu profităm de oportunitatea de a scoate betoanele şi de a ne întoarce la verde, nu la granit, asfalt şi beton.

Un alt aspect de luat în seamă sunt costurile. După cum ştim, resursele bugetare ale Primăriei sunt limitate. Cu alte cuvinte, nu ne dau banii afară din casă. Din aceste considerente, să cheltuim 7 milioane de lei pe amenajarea unei suprafeţe de 2400 mp este exagerat din toate punctele de vedere. Am putea face mult mai frumos, mult mai natural, cu mai puţini bani.”

| Comandat de candidatul independent Munteanu Teodora, cod mandatar financiar 24240553

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI