„Un gând de recunoştinţă, admiraţie şi respect”

 Ziua de 29 aprilie este una specială pentru Armata României. Este ziua în care îi cinstim pe veteranii de război, pe cei care au luptat pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea Patriei şi au pus cauza naţiunii române mai presus de propria viaţă.

Dumneavoastră, alături de eroii care s-au jertfit pentru realizarea idealurilor naţionale, serviţi drept model tinerilor care astăzi sunt la începutul carierei militare.

Suntem datori să transmitem mai departe faptele de curaj şi vitejie ale eroilor şi veteranilor de război, pentru că ei sunt cei care ne-au învăţat că iubirea de Patrie este cea mai nobilă virtute, pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem.

În numele întregului personal al Ministerului Apărării Naţionale, vă transmit un gând de recunoştinţă, admiraţie şi respect şi vă asigur că nu vom uita niciodată preţul pe care l-aţi plătit spre binele generaţiilor viitoare.

Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, Armata României vă prezintă onorul!

Cu adâncă preţuire, ANGEL TÎLVĂR, ministrul Apărării Naţionale

29 aprilie 2024

O scrisoare-diplomă având mesajul de mai sus a primit (şi) dl Gheorghe Papuc, preşedintele structurii din Gura Humorului a Filialei judeţene „Muşatinii” a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război. Dl Gheorghe Papuc are 100 de ani şi, vizitându-ne la redacţie, ne-a făcut cunoscută emoţia sa că veteranii – rămaşi din ce în ce mai puţini – nu sunt daţi uitării. (L.D.C.) 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI