Gheorghe Flutur, în inspecţie pe şantierele din Rădăuţi, a cerut constructorilor accelerarea lucrărilor

> Zona centrală va deveni emblematică, atractivă, care să invite la promenadă

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, miercuri, la ora 7:00, pe şantierele din Rădăuţi, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canal din municipiu. Municipiul Rădăuţi beneficiază de un proiect de 15 milioane de euro finanţat prin Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

De faţă a fost şi primarul Bogdan Loghin, Primăria având în centrul oraşului un proiect de 2,5 milioane de euro pentru modernizarea centrului civic al Rădăuţiului. Preşedintele Flutur a discutat atât cu reprezentanţii firmei de construcţii care realizează lucrarea de apă-canal, cât şi cu firma de construcţii care lucrează la amenajarea centrului civic.

Gheorghe Flutur a cerut accelerarea lucrărilor, mai ales îngroparea conductelor de apă şi canal.

În cadrul proiectului urmează îngroparea cablurilor de curent electric şi de telecomunicaţii, înlocuirea stâlpilor de iluminat cu lampadare specifice zonei. Firma de construcţii a dat asigurări că în perioada următoare va începe să reamenajeze trotuarele fiind vorba de circa 4.000 de mp de trotuare din granit negru în jurul clădirii patrulaterului din centrul municipiului Rădăuţi. Apoi urmează asfaltarea străzii şi amenajarea propriu-zisă a centrului, plantarea de arbori ornamentali, amplasarea de bănci specifice, urmând ca zona centrală să devină una emblematică, atractivă, care să invite la promenadă.

„Primarul Loghin are mai multe şantiere în care se lucrează în Rădăuţi. 39 de străzi sunt în curs de modernizare, fiind trase apa şi canalul. Primarul Loghin a modernizat şcolile din Rădăuţi, a construit un liceu tehnologic model, a construit locuinţe sociale, locuinţe pentru tineri, a amenajat locuri de joacă pentru copii, parcuri, are două proiecte pe parcuri fotovoltaice pentru a nu se mai plăti curentul electric la iluminatul public, la clădirile publice si mai nou la spitalul municipal din Rădăuţi” a spus Flutur.

El a reamintit localnicilor că la Rădăuţi au fost de recuperat şi acoperit „găuri în buget” provocate în urmă cu 4 ani de SC Servicii Comunale, care au fost în cea mai mare parte rezolvate, iar acum municipiul Rădăuţi se dezvoltă curajos.

„Aşa cum am fost anul trecut am fost foarte des la Vatra Dornei pentru a pune umărul în dezvoltarea oraşului, la fel fac acum pentru Rădăuţi şi la fel voi face şi pentru celelalte localităţi din judeţul Suceava. Bravo Rădăuţi!” a transmis Gheorghe Flutur.

| Comandat de PNL Filiala Suceava, cod AEP 21240015

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI