CJ Suceava intervine în cazul proiectului imobiliar de pe str. Vasile Bumbac

> George Petrescu: Trebuie văzut ce deranj face pentru vecini, dar și cu accesul în zonă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, miercuri, Comisiei de urbanism din CJ Suceava să ia legătura cu

autorităţile implicate în avizarea proiectului imobiliar din proximitatea Pa-latului Administrativ, spre a fi analizate foarte atent toate problemele pe care această investiţie le generează.

Solicitarea lui Gheorghe Flutur a venit după ce consilierul judeţean PSD George Petrescu a spus că ar trebui ca CJ Suceava să-şi exprime un punct de vedere privind o construcţie care urmează să perturbe total liniştea în această zonă.

„Mă refer la complexul rezidenţial Gloria 9, care este situat aici. Vă informez că acest complex rezidenţial va avea şase etaje, circa 200 de apartamente, spaţii comerciale şi birouri, în condiţiile în care strada Vasile Bumbac şi Aleea Nucului şi Aleea Slt. Al. Ienceanu au circa 5 metri lăţime, din care un sens este deja ocupat de maşini parcate. Zona este extrem de aglomerată şi fără a fi funcţional Palatul Administrativ” a spus Petrescu.

El a arătat că se propune ca accesul să se facă din aleea Alexandru Ienceanu, iar ieşirea pe Aleea Nucului.

„Făcând un calcul în zonă vor avea acces circa 300 de autoturisme. S-a pus problema că vor construi parcare subterană, iar parcare supraterană nu este unde pentru 300 de autoturisme. Unii dintre noi am fost şi în alte ţări şi am văzut parcări din acestea mari, ştim ce înseamnă şi ştim cât durează timpul de afluire şi de defluire. Dacă unui autoturism i-ar lua două minute să intre în parcarea subterană, imaginaţi-vă cât timp va dura pentru 300 doar ca să ai acces acolo” a spus consilierul judeţean PSD.

El a mai arătat că Palatul Administrativ este clădire de patrimoniu, iar între fundaţia clădirii care urmează să fie construită şi gardul care limitează proprietatea sunt doar 2 metri, iar între gardul care delimitează proprietatea şi cele două blocuri din vecinătate sunt doar maxim 10 metri.

„Blocurile au patru etaje, cu un bloc de şase etaje pus aici, cu practicarea acelei căi de acces între cele două blocuri. În momentul de faţă, cei care venim în această zonă, avem cele două sensuri giratorii şi sunt mulţi care blochează intersecţia şi îţi ia nu ştiu cât timp acum ca să ieşi fără să fie acest ansamblu rezidenţial. Înţeleg că trebuie să se mai construiască în Suceava, dar trebuie avute în vedere şi aceste aspecte cu ce deranj se face pentru vecini şi cu accesul în zonă” a mai spus Petrescu.

Consilierul judeţean a arătat că CJ Suceava ar trebui să ia poziţie faţă de această situaţie, să nu fie indiferent la ceea ce se întâmplă.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că investiţia este lângă Palatul Administrativ care are un rol important.

„Rog Comisia de urbanism să aibă o întâlnire cu arhitectul-şef şi după aceea să începeţi discuţiile cu cei care se ocupă de avizări din Primăria Suceava şi celelalte autorităţi. Nu vrem să obstrucţionăm pe nimeni, dar trebuie să fim foarte atenţi” a spus Flutur.

El a arătat că dacă se dau nişte avize, se calculează traficul, accesul maşinilor de salvare, de pompieri, situaţiile critice, situaţiile de vârf, de aglomeraţie, dar nu în ultimul rând trebuie avut în vedere confortul populaţiei din zonă.

„Din păcate, legislaţia în ceea ce priveşte atribuţiile arhitectului-şef al judeţului sunt foarte limitate. Au fost cândva mai puternice, dar acum, folosindu-se de autonomia locală a primăriilor, este foarte greu să intervii. Poate că întrebările puse de noi vor da de gândit la ce avize vor ieşi şi cum să iasă această construcţie” a arătat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a spus că şi CJ Suceava este unul dintre vecinii acestei construcţii şi nu poate rămâne indiferent. (N.B.)

Un comentariu

  1. Sigur ca intervine! Vor si ei cate un apartament moca acolo sa fie aproape de servici. Acum ca orasul are si arhitect sef…
    Nu?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI