Premieră medicală la SCJU Suceava

> Glandă tiroidă extrem de voluminoasă, operată cu succes

O tiroidectomie totală, cu un grad ridicat de dificultate, a fost realizată cu succes săptămâna trecută la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Intervenţia a fost efectuată în cadrul Secţiei de chirurgie generală şi a implicat îndepărtarea unei glande tiroide extrem de voluminoase, care plonja în mediastin şi provoca compresiune asupra structurilor adiacente.

Glanda tiroidă, care crescuse foarte mult în volum în decursul a aproximativ 20 de ani, comprima traheea, esofagul şi pachetul vasculo-nervos al gâtului. Operaţia a fost deosebit de dificilă din cauza riscului crescut de hemoragie, leziuni ale nervilor şi organelor adiacente, precum şi din cauza dificultăţilor anestezice legate de devierea semnificativă a traheei şi prezenţa unei cifoscolioze asociate.

Aflăm că acest succes chirurgical a fost posibil datorită faptului că medicii chirurgi Leneschi Lucian şi Velnic Petru au participat la un schimb de experienţă la Centrul Universitar Târgu Mureş şi graţie dotării secţiei de chirurgie cu aparatură modernă, susţinută de Consiliul Judeţean Suceava. Printre echipamentele utilizate s-au numărat pense de LigaSure de tip Small Jaw şi dispozitive de neuromonitorizare intraoperatorie.

Echipa chirurgicală a fost compusă din dr. Leneschi Lucian şi dr. Velnic Petru, medici primari chirurgie generală, dr. Nistor Alina, medic primar ATI, şi asistenta Chişcan Marina. Evoluţia postoperatorie a pacientei a fost fără complicaţii, aceasta fiind externată vindecată chirurgical la 5 zile după operaţie.

Conducerea spitalului, reprezentată de managerul dr. Calancea Alexandru, a felicitat echipa medicală pentru reuşita acestei premiere medicale. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI