CNAIR va interveni pe mai multe trasee de drumuri naţionale, pentru modernizare

> Este sezon estival, ziua de lucru este mare, iar firmele pot lucra zi lumină, inclusiv pe porţiunea de drum de la Solca la Marginea, care arată foarte rău, a transmis şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a reamintit, joi, că la solicitarea sa, o comisie de la Ministerul Transporturilor – în frunte cu secretarul de stat Irinel Ionel Scrioşteanu, directorul regionalei DRDP Iaşi, Ovidiu Laicu, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Mihnea-Claudiu Drumea – s-a deplasat pe trasee de drumuri naţionale din judeţul Suceava care fac legătura cu Ucraina.

În acest sens, împreună s-a întocmit un memorandum pentru modernizarea tronsoanelor de drum care merg spre frontiera cu Ucraina.

Memorandumul, în valoare de peste 120 milioane lei, a fost aprobat de guvern şi presupunea modernizare unor drumuri precum Rădăuţi – Gălăneşti – Vicovu de Jos, Marginea – Horodnic de Sus – Voitinel – Vicovu de Sus, Rădăuţi – Dorneşti – Ratoş, Bălcăuţi – Siret – Vama Siret.

„Până în prezent s-a modernizat tronsonul de drum de la Vicovu de Sus, din oraşul Siret, iar acum se modernizează 8,5 km de la Marginea – Horodnic de Sus – Voitinel” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că trebuie urgentat şi tronsonul Gălăneşti – Vicovu de Jos, dar şi tronsonul Rădăuţi – Dorneşti – Ratoş.

„În prezent se lucrează, dar e nevoie de includerea de sensuri giratorii şi semafoare în mai multe intersecţii, la Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Marginea şi Horodnic de Sus” a arătat preşedintele CJ Suceava.

El a menționat că are promisiunea CNAIR că săptămâna viitoare vor începe lucrările de modernizare pe tronsonul Rădăuţi – Ratoş, iar în continuare vor răspunde la celelalte solicitări pe care le-a făcut.

„Este sezon estival, ziua de lucru este mare şi firmele pot lucra zi lumină, inclusiv pe porţiunea de drum de la Solca la Marginea, care arată foarte rău” a spus Flutur.

El a subliniat că judeţul Suceava are un trafic auto foarte mare şi că anual face asemenea solicitări.

„Fac aceste demersuri în fiecare an în calitate de preşedinte al CJ Suceava şi de mai multe ori dacă este nevoie, pentru că Suceava este un judeţ circulat de foarte multe maşini, un judeţ turistic, care are nevoie de promptitudine în repararea şoselelor” a spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI