Frasin

Cinci răniţi după explozia unui cazan de ţuică

Cinci bărbaţi au fost răniţi, miercuri seara, la Frasin, după explozia unei instalaţii artizanale de produs ţuică.

Potrivit datelor din ancheta poliţiştilor, un bărbat din Frasin are amenjată într-o anexă a gospodăriei o instalaţie artizanală de produs ţuică. Miercuri seara, proprietarul instalaţiei şi alţi patru bărbaţi se aflau în anexa unde este amplasată instalaţia artizanală; fierbeau ţuică. În jurul orei 20:50, instalaţia a explodat, ca urmare a presiunii create, izbucnind un incendiu care a cuprins întreaga încăpere.

Toate cele cinci persoane au reuşit să iasă din imobil, în timpul evacuării fiind surprinse de flăcările şi lichidul fierbinte rezultat în urma exploziei.

La faţa locului au intervenit două autospeciale de pompieri militari din cadrul GIS Gura Humorului şi o autospecială SMURD.

În urma incendiului au ars acoperişul din lemn al anexei pe o suprafață totală de aproximativ 20 mp şi s-au degradat învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie (uşi, ferestre), elemente de construcţie (pereţi, tavane) şi bunurile din interiorul anexei locuinţei (utilaje, scule). Prejudiciul estimat de persoana vătămată este în valoare de aproximativ 20.000 lei, imobilul nefiind asigurat.

Trei dintre persoanele aflate în încăpere au suferit arsuri uşoare, primind îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând internarea, iar doi dintre bărbaţi au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde au fost diagnosticaţi cu arsuri de gradul II şi III pe o suprafaţă de 20% în cazul primului şi arsuri de gradul II şi III pe o suprafaţă de 10% în cazul celui de-al doilea, ambii fiind transferaţi la Spitalul Judeţean. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI