Alături de Dinu Radu Ciuc vom putea vorbi peste 4 ani de o dezvoltare reală la Cacica

Cacica are un potenţial turistic foarte mare şi ar putea fi, aşa cum spunea Dinu Radu Ciuc, candidatul nostru la funcţia de primar al comunei, „regina Bucovinei”.

S-au făcut prea puţine investiţii de-a lungul anilor, iar problemele localnicilor sunt multe şi de demult.

Cacica are nevoie de un alt ritm de dezvoltare, iar Dinu Radu Ciuc, care a dezvoltat alături de familie şi de alţi asociaţi una dintre cele mai importante unităţi de turism din localitate, are viziunea unei staţiuni care să se modernizeze într-un ritm susţinut.

Şi să ajungă, de ce nu, la faima de odinioară a staţiunii balneoclimaterice de interes naţional din perioada interbelică.

În faţa celor 250 de oameni care au fost prezenţi recent la Casa Domnească, Dinu a vorbit despre exemplul de la Dorna Arini, acolo unde peste câteva zile se va deschide cea mai modernă staţiune balneoclimaterică din bazinul Dornelor.

O investiţie de 4 milioane de euro, din fonduri europene, un proiect al primarului nostru, Dănuţ Candrea.

Dinu Radu Ciuc a subliniat astfel ce înseamnă o administraţie performantă şi a venit şi cu exemplul comunei Cornu Luncii, care e condusă tot de un primar PSD, făcând paralele dintre şcoala de acolo, care e independentă energetic şi are table inteligente, şi şcoala de la Cacica, care are încă are podele din lemn.

O fi actualul primar „de treabă”, cum i-au spus unii oamenii din comună, dar, aşa cum puncta foarte bine Dinu, Cacica are nevoie de un Primar care Să Facă Treabă.

Şi, credeţi-mă, e de treabă la Cacica, pentru că aceasta se află într-un cadru natural de vis, cu biserici frumoase, cu oameni gospodari, cu tradiţii şi, nu în cele din urmă, cu Salina Cacica şi mina de sare.

Mina, obiectivul turistic, este la Cacica, salina unde se exploatează sarea, singura sare recristalizată din România cu o puritate de 99,9%, pe raza localităţii Pârteştii de Jos.

Majoritatea angajaţilor sunt însă din Cacica şi ştiu că salina e aproape de colaps financiar, însă, din vara anului trecut, am reuşit, împreună cu Ministrul Economiei, să găsim o soluţie pentru a o salva de faliment.

Vorbim de un proiect care va fi implementat în perioada următoare, o investiţie de patru milioane de euro în retehnologizarea instalaţiei de preparare a sării.

Nu sunt vorbe de campanie, sunt realităţi, iar oamenii din Cacica le ştiu foarte bine.

Sunt convins că alături de Dinu Radu Ciuc vom putea vorbi peste 4 ani de o dezvoltare reală la Cacica, dar şi în judeţul Suceava.

Pentru acest lucru avem nevoie, însă, ca pe 9 iunie să fiţi alături de noi în număr cât mai mare.

Cu încredere,

Gheorghe Şoldan

|  Comandat de PSD OJ Suceava, CMF 21240002

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI