La Biblioteca Municipală din Fălticeni

Vernisajul expoziţiei „A fost odată un poem” a artistei Andreea Pricop

Luni, 20 mai, începând cu ora 15:00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni este programat vernisajul expoziţiei „A fost odată un poem” a artistei Andreea Pricop. Evenimentul va fi prezentat de prof. Gabriel Baban, pictor şi autor de lucrări de artă monumentală, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Expoziţia oferă o experienţă vizuală inedită, ce reflectă parcursul trăirilor personale ale artistei şi invită subtil la lectură, bazându-se pe rafinament şi poezie. Andreea Pricop, cunoscută pentru energia sa exemplară, dovedeşte prin această nouă expoziţie dorinţa de a menţine un contact permanent cu publicul.

Lucrările artistei sunt caracterizate de un lirism aparte şi de o melancolie rafinată, fiind generate atât afectiv, cât şi intelectiv. Studiile serioase pe care se bazează se reflectă în elementele plastice folosite, provenite din metamorfoze bine studiate ale vegetalului, naturii sau cosmosului. Compoziţiile sale invită privitorul să îşi folosească propria imaginaţie pentru a continua registrele vizuale spre infinit.

„Înzestrată cu o energie exemplară, artistul vizual Andreea Pricop dovedeşte prin noua sa expoziţie personală, dorinţa de a avea un permanent contact cu publicul.

De altfel putem constata această calitate şi prin faptul că prezentul eveniment urmează celor nouă expoziţii personale, 70 de participări la diferite manifestări de grup şi saloane de artă, 12 tabere de creaţie, la care se adaugă preocupările din activitatea de doctorand. Preocupările sale artistice sunt completate de spiritul său poetic, ceea ce face ca multe dintre realizările sale plastice să fie însoţite de reuşite texte lirice.

Compoziţiile ample, gândite de Andreea, au un lirism aparte, chiar melancolie, bazate pe mult rafinament. Creaţiile sale sunt generate afectiv şi intelectiv totodată, având ca fundament studii serioase. Elementele plastice folosite provin din metamorfoze bine studiate ale vegetalului, ale naturii, sau ale cosmosului. Organizarea spaţiului plastic obţinut constituie realizări finalizate cu bucurie ludică. Foarte rar întâlnim centre de interes în compoziţiile sale, lucrările având în general amplitudine deschisă pe orizontală invitând privitorul să continue spre infinit registrele, cu propria imaginaţie. Configurările arhitecturale au la bază laitmotive organice sau astrale, caligrafiate prin trăsături cultivate exemplar.

Aprecierile făcute mai sus îndreptăţesc speranţa reîntâlnirii cu noi creaţii şi manifestări expoziţionale valoroase şi în viitor” a anunţat pictorul Gabrel Baban, în invitaţia făcută iubitorilor de artă şi literatură pentru a participa la vernisaj.

Paleta coloristică a Andreei Pricop relevă sensibilitatea şi abilităţile sale de armonizare cromatică, cu tonuri şi nuanţe subtile care amintesc de vitralii. Atmosfera aurorală sau crepusculară este în concordanţă cu lirismul subiectelor iniţiale, iar caracterul decorativ al creaţiilor sale adaugă un plus de valoare lucrărilor.

Expoziţia „A fost odată un poem” este organizată de Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” şi Muzeul Fălticenilor „Vasile Ciurea”, sub egida Primăriei Municipiului Fălticeni, reprezentând o invitaţie deschisă pentru toţi iubitorii de artă şi literatură.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI