Zilele Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, ediţia a III-a

Data de 15 ianuarie este una de mare importanţă pentru cultura şi literatura română, datorită dublei sale semnificaţii: celebrarea poetului naţional Mihai Eminescu şi Ziua culturii române. Pentru Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni ziua aceasta este şi mai semnificativă deoarece este data ce dă startul manifestărilor prilejuite de Zilele liceului. Astfel, în perioada 15-22 ianuarie 2016 s-a derulat cea de-a treia ediţie a Zilelor liceului.

Programul activităţilor a fost unul amplu şi variat, cadrele didactice şi elevii marcând acest eveniment printr-o serie de manifestări.

În ziua de vineri, 15.01.2016, în sala de şedinţe a liceului a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Şcolii, în prezenţa dlui primar Ioan Pavăl, a dlui viceprimar Sorin Ababei, a dlui Dorel Galan – reprezentant al Asociaţiei de părinţi „În sprijinul educaţiei”, a cadrelor didactice şi a elevilor. Dna director coordonator Mihaela Apetrei, în calitate de amfitrion, secondată de directorii adjuncţi Mihai Harasim şi Ovidiu Spiridon şi de semnatara acestor rânduri a prezentat un scurt istoric al liceului dumbrăvenean şi câteva generalităţi cu privire la personalitatea „poetului nepereche”. În acest cadru oficial a avut loc şi lansarea revistei Glasul literelor, revista catedrei de limba şi literatura română, s-a susţinut un moment artistic coordonat de prof. Dumitru Ţiplic, intitulat Vers şi cântec. Punerea în scenă a unei piese de teatru modern, Glossă… modernă, de către elevii clasei a XII-a B, coordonaţi de prof. Dorina Rîmbu, a constituit prilej de relaxare şi admiraţie pentru public. Recitalul la pian susţinut de elevul Albert Galan din clasa a V-a B a întregit programul artistic. Depunerea de coroane la busturile poetului din faţa şcolii, respectiv a Primăriei, a încheiat prima zi a activităţilor.

Programul activităţilor ulterioare a fost mult mai amplu, incluzând acţiuni ce au vizat toate tipurile de învăţare. Elevii au participat cu maxim interes atât la dezbateri şi concursuri de cunoştinţe generale (Eminenţi la Eminescu – concurs de cultură generală, recitare din lirica eminesciană, coordonatori prof. Mihaela Apetrei, Narcisa Negură; Eminescu gazetar – masă rotundă, coordonată de prof. Oana Rusu; Matematica în poezia lui Eminescu coordonată de prof. Niculina Harasim şi Mihai Harasim, Personalităţi istorice oglindite în opera lui Eminescu – prof. Bortă Daniela, Eminescu si conceptele fundamentale ale fizicii modern: timp, spaţiu, univers – ed. a II-a – prof. Ovidiu Spiridon, Elena Stroici), precum şi la ateliere (Urmaşii lui Eminescu – atelier de creaţie lirică, prof. Daniela Crâşmari, Simona Bardan, Mihaela Apetrei, Să-l citim pe Eminescu – atelier de lectură, prof. Andreea Cerlincă, Larisa Tocilă, Eminescu: une approche intercompréhensive en langues romanes – lectură comparativă în limbile romanice, prof. Alexandra Sârghi, Lumea lui Eminescu – atelier de pictură, expoziţie de desene, prof. Simona Brânzei, Să ne sărbătorim şcoala! – confecţionare de cocarde, prof. Rica Şorodoc, Loredana Lăcătuş, Teona Ursan.). Concursul interactiv de limba engleză Speeling bee, ed. a II-a, iniţiat de prof. Oana Pădurariu şi realizat în colaborare cu întreaga catedra de limbi moderne, a dat elevilor de gimnaziu posibilitatea de a îşi demonstra cunoştinţele de limbă engleză.

Competiţiile sportive coordonate de catedra de educaţie fizică, expoziţia de versuri Eminescu… la metru antic – coordonatori prof. Ionela Doncean, Andreea Cerlincă, Romeo Bolohan, expoziţia origami Dar lui Eminescu – prof. Romeo Bolohan şi cercul de origami au completat programul Zilelor şcolii. Flash-mobul „Eminescu” în paşi de dans, coordonat de Andreea Cerlincă şi subsemnata, a mobilizat elevii liceului nostru care au fost surprinşi de maniera inedită prin care elevi din Consiliul Şcolar al Elevilor, dar nu numai, au ales să marcheze aniversarea instituţiei din care fac parte.

Cu siguranţă, astfel de momente ne adună şi ne mobilizează, iar organizarea acestor activităţi constituie o provocare pentru profesori şi elevi deopotrivă! (Consilier educativ, prof. IONELA DONCEAN)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI