Inspectorii ISS au constatat, la cele 69 farmacii controlate

Majoritatea vindeau „Capsule de slăbit”

Pentru a vedea dacă au la vânzare pastile de slăbit chinezești Superslim, cu conținut de amfetamină, inspectorii Inspecției Sanitare de Stat de la DSP Suceava au verificat 69 de farmacii sucevene.
 

Ei au constatat că acestea nu aveau în stoc produse din loturile respective, deși toate comercializau un produs numit “Capsule de slăbit”, dar din alte loturi, a informat ieri directorul coordonator adjunct al Compartimentului de Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiței. “La toate farmaciile controlate s-a recomandat ca punerea pe piață să se facă pe bază de prescripție medicală, recomandare valabilă pentru toți clienții care doresc să consume aceste produse”, a declarat dr. Abiței. El a mai precizat că este necesar ca persoanele care folosesc aceste pastile să se prezinte la medic, deoarece ar putea avea contraindicații pe care doar specialistul le poate depista. Dr. Abiței a mai spus că aceste verificări se vor extinde și la farmacii din rural. Reamintim că DSP Suceava a informat marți că ministerul de resort a atras atenția că există pe piața românească trei loturi de capsule pentru slăbit Superslim din China, aduse de două firme din județul Timiș, capsule care conțin sibutramină, un derivat al amfetaminei, eliberată numai în regim special. Acest produs nu va fi retras de pe piață, dar DSP a recomandat farmaciilor să nu-l vândă fără rețetă, iar celor care l-au cumpărat deja să se prezinte neapărat la medicii specialiști pentru a le stabili o schemă de tratament și a le arăta eventualele contraindicații.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI