Ediţia 2023 a Festivalului Internaţional „Ciprian Porumbescu” s-a încheiat cu ropote de aplauze

> Organizatorii pregătesc deja ediţia anului viitor

Cu ropotele de aplauze ale publicului entuziast s-a încheiat ediţia 2023 a Festivalului Internaţional „Ciprian Porumbescu”. Această ediţie a festivalului, care s-a desfăşurat într-un context cu totul special, fiind Anul Ciprian Porumbescu, a fost considerată un adevărat succes.

Festivalul, care a avut loc în perioada 16-19 octombrie, a adunat în Suceava artişti talentaţi şi iubitori de muzică de cameră din întreaga lume. Renumiţi muzicieni şi compozitori au făcut parte din juriu, printre care Gabriel Croitoru, Remus Azoiţei, Şerban Mereuţă, Doru Albu, Mircea Neamţ, Adrian Pop şi Viorel Munteanu, contribuind la prestigiul festivalului.

Premiile au fost acordate formaţiilor camerale şi compozitorilor în urma unei evaluări atente a evoluţiilor artistice, ne-au precizat organizatorii.

Printre câştigători s-au numărat Cvartetul Promusica Academica din Iaşi, care a primit Trofeul Festivalului, şi Cvartetul Virtuoso din Iaşi, distins cu Premiul Special „Ciprian Porumbescu”.

Festivalul a oferit, de asemenea, o platformă pentru promovarea talentelor locale, cu recitaluri memorabile, precum cel susţinut de Cvartetul „Ciprian Porumbescu”, înfiinţat în acest an în cadrul Centrului Cultural „Bucovina”. Gala, programată joi seară, a fost un eveniment de excepţie, cu prestaţii remarcabile ale marelui tenor Teodor Ilincăi şi sopranei Paula Iancic, cu Daniel Jinga la pupitrul Orchestrei Operei Naţionale Române din Iaşi, dar şi cu apariţii impresionante ale sucevenilor Daniel Paicu şi Bogdan Constantin.

Festivalul Internaţional „Ciprian Porumbescu” s-a desfăşurat cu sprijinul financiar din partea Consiliului Judeţean Suceava şi a impresionat prin reţeta sa de succes, inspirată de cele mai importante festivaluri din lume, care include un juriu de personalităţi de renume mondial, premii generoase şi susţinerea ferventă a publicului, a precizat vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă.

Organizatorii au transmis, în contextul galei, sincere mulţumiri membrilor juriului, colaboratorilor, partenerilor media şi voluntarilor, dar şi publicului sucevean, „care a fost o prezenţă vitală în cadrul acestui eveniment cultural deosebit”.

Organizatorii au anunţat că se pregătesc deja pentru ediţia 2024 a Festivalului Internaţional „Ciprian Porumbescu”, continuând tradiţia de a promova muzica de cameră de înaltă calitate şi de a aduce faţă în faţă artişti remarcabili din întreaga lume. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI