Lumina Sfântă a venit pe Aeroportul Suceava

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a fost oferită de PS Damaschin Dorneanul preoţilor care au distribuit-o în parohii.

Câteva zeci de preoţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă de la Ierusalim, care a fost luată de la Bucureşti de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat, la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc, prefectul Alexandru Moldovan, vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă, primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovschi.

PS Damaschin Dorneanul a preluat Lumina Harică şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroport.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, preoţii care au fost la aeroport s-au deplasat pe traseele deja stabilite spre protoeriile din arhiepiscopie, oferind lumină preoţilor din aceste zone.

Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă în Suceava din anul 2009, la iniţiativa preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. (N.B.) 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI