Senatorul PSD Ioan Stan:

Guvernul Ciolacu consolidează încrederea în economia naţională

 Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, Ioan Stan, a declarat recent că programul de investiţii al guvernului condus de Marcel Ciolacu generează încredere în economie.

„Politica de investiţii publice masive, fără precedent, asumată de guvernul Ciolacu, consolidează încrederea în economia naţională, atât la nivelul managerilor cât şi al consumatorilor. Acest aspect este arătat de datele Comisiei Europene care plasează România la un nivel net superior faţă de media Uniunii. Iar această tendinţă se va consolida deoarece premierul Ciolacu insistă şi mai mult asupra investiţiilor publice, acestea fiind în primele trei luni ale acestui an cu 70% mai mari decât în perioada similară a anului trecut” a spus Ioan Stan.

Potrivit liderului PSD Suceava, perspectivele pozitive ale economiei noastre naţionale sunt anticipate şi de un alt indicator al Comisiei Europene, respectiv intenţiile de angajare, care în cazul României arată 109,8 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani.

„Aceste rezultate bune n-ar fi fost posibile fără perseverenţa premierului de a aloca maximul de resurse pentru investiţii.

Amintim aici că anul trecut au fost peste 20 de miliarde de euro, bani efectiv cheltuiţi pentru investiţii din bugetul naţional şi fondurile europene, în timp ce pentru acest an este prevăzută o sumă cu cel puţin 20% mai mare, iar evoluţiile din primul trimestru sunt foarte bune” a declarat Ioan Stan.

Senatorul social-democrat a subliniat că, în intervalul ianuarie – martie, deja s-au cheltuit cu 70% mai mulţi bani pentru investiţii decât în perioada similară a anului trecut.

„Românii trebuie să ştie că gradul de încredere în economie este calculat de Comisia Europeană pe baza răspunsurilor managerilor din principalele ramuri economice în corelaţie cu evoluţia produsului intern brut. O valoare de peste 100 de puncte indică faptul că economia este în creştere. Subliniem că în privinţa României indicatorul a crescut constant, obţinând 101,9 puncte în februarie, 104 puncte în martie şi 105,1 puncte în aprilie, faţă de 96,2 media UE” a concluzionat Ioan Stan. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI