„Cupa Primăverii” la şah pentru copii

 În data de 27 aprilie a.c., s-a desfăşurat, la Iulius Mall Suceava, „Cupa Primăverii” la şah pentru copii, în organizarea CS „Ariadna” Suceava, Palatul Copiilor Suceava şi Clubul Copiilor Fălticeni. Au participat un număr de 47 de copii cu vârste între 5 şi 17 ani din judeţul Suceava. Concursul a fost de tip open şi s-a desfăşurat pe durata a 5 runde, în sistem eleveţian, copiii fiind împărţiţi în 2 grupe (având loc 2 turnee) stabilindu-se clasamentul la general şi pe grupe de vârste, departajarea lor făcându-se pe baza coeficienţilor M-Buchholz şi Buchholz, acolo unde s-a impus.

La grupa sub 12 ani la general s-au clasat, în ordine, următorii: Mihai Andrei, cu 5 puncte din 5, Calistru Iustin (Palatul Copiilor Suceava), Jitaru Eduard Gabriel (Clubul Copiilor Fălticeni), Puruşniuc Ştefan, Ursu Paul, Polonic Andrei Cristian (Palatul Copiilor Suceava), ultimii 5 menţionaţi obţinând fiecare câte 4 puncte.

La grupa 12-17 ani, pe primul loc s-a clasat Guguţă Andrei, cu 4,5 puncte, urmat de Amateesei David, cu 4,5 puncte. Au urmat Grigore Ştefan Andrei (Palatul Copiilor Suceava), cu 4 puncte, Cruşninschi Vlad, Miron Constantin, Botezatu Ioan, Miron Ioan, Puşcaş Sebastian, ultimii 5 menţionaţi obţinând fiecare câte 3 puncte.

La concurs au participat şi 7 fete, primele 3 clasate fiind Mihalache Elena, Holenciuc Fetcu Daria şi Zara Ariadna (Palatul Copiilor Suceava).

La categoria sub 8 ani, băieţi, primele 3 locuri au fost ocupate de Puruşniuc Marcu în vârstă de 5 ani, fiind şi cel mai tânăr participant al turneului, urmat de Miron Alexie şi Chilariu Matei-Marian.

Laureaţii au primit premii în bani, fondul de premiere fiind asigurat de firma Rocast Nord SRL Suceava pentru care îi mulţumim. Câştigătorii la general şi încă 3 concurenţi cu participare deosebită au primit cupe. Primii 3 clasaţi pe fiecare categorie de vârstă au primit medalii. Fiecărui concurent i s-a acordat diplomă.

Cu ocazia acestui concurs, în una dintre pauze, a avut loc o expunere pe teme ecologice prezentată de prof. Liviu-Vasile Pînzaru, de la Clubul Copiilor Fălticeni şi Palatul Copiilor Suceava, urmată de o dezbatere cu copiii participanţi pe tema protecţiei mediului şi reciclării deşeurilor, aceasta fiind una dintre activităţile din cadrul programului „Săptămâna Verde” pe care le-au desfăşurat cele două instituţii menţionate.

Arbitrajul a fost asigurat de către prof. Cristian Raţiu, profesor coordonator al cercului de şah de la Palatul Copiilor Suceava, şi prof. Liviu-Vasile Pînzaru, care au beneficiat de asistenţa unui program de arbitraj de şah instalat pe un calculator.

În final, mulţumim pentru găzduire Iulius Mall Suceava şi sponsorului Rocast Nord SRL Suceava.

Considerăm că jocul de şah este o alternativă la jocurile pe telefonul mobil sau calculator, care, în prezent, ocupă un timp nepermis de mult pentru mulţi elevi din şcolile primare şi gimnaziale.

Felicităm pe toţi participanţii de la această competiţie şahistă şi le dorim succes în continuare la activitatea şcolară. (ing. MIHAI PÂNZARU, preşedintele Clubului Sportiv „Ariadna” Suceava)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI