Gheorghe Flutur, intervenţii la guvernatorul din Cernăuţi, după informaţiile privind starea de sănătate a Mitropolitului Longhin Jar

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi seara, că, având în vedere informaţii apărute în presa de la Cernăuţi, dar şi din România, referitoare la starea de sănătate a Mitropolitului Longhin Jar, stareţul Mănăstirii Bănceni, din cadrul Eparhiei Cernăuţiului şi Bucovinei, regiunea Cernăuţi, Ucraina, a apelat-o telefonic pe Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe, pentru a discuta despre această situaţie şi pentru a afla mai multe amănunte despre caz.

„Am avut ulterior o discuţie legată de starea de sănătate a părintelui Jar cu guvernatorul regiunii, Ruslan Zaparaniuk, în care mi-am exprimat îngrijorarea faţă de informaţiile apărute privind starea de sănătate a preotului şi am solicitat informaţii mai multe de la guvernator. Conform informaţiilor primite de la guvernatorul regiunii Cernăuţi, părintele Jar este internat în spitalul bisericii de la Bănceni cu unele probleme de sănătate. El mi-a spus că vânătăile de pe faţă şi de la ochi, care au putut fi văzute în unele imagini, sunt în urma unei căzături, respingând acuzaţiile din presă cum că ar fi fost agresat fizic de cineva; şi mi-a mai spus că există în acest sens şi o declaraţie dată de adjunctul părintelui de la biserica Bănceni, care confirmă cele spuse de el” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că l-a rugat pe guvernatorul Ruslan Zaparaniuk să facă tot ce este posibil instituţional pentru a avea grijă de starea de sănătate a părintelui Jar şi şi-a exprimat încrederea că acest lucru se va întâmpla, urmând să discute cu guvernatorul şi în zilele care urmează despre starea părintelui Jar.

„Am făcut aceste demersuri ca om, ca român şi am sunat partenerii din Ucraina, aşa cum am mai făcut-o şi cum o fac şi ei când sunt probleme de clarificat” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI