Încă 13 decese asociate infecţiei cu noul coronavirus, dintre care patru în judeţul nostru

 Grupul de Comunicare Strategică a mai anunţat, luni seara, încă 13 decese asociate infecţiei cu noul coronavirus în ţară, dintre care patru în judeţul Suceava.

Potrivit sursei citate, un caz este al unui bărbat de 78 ani din judeţul Suceava care a murit duminică. Acesta a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava în data de 30.03.2020, Secţia Medicină Internă, şi i s-a confirmat infecţia cu Covid-19 în data de 6 aprilie. Bărbatul suferea de diabet zaharat, boală cardiovasculară cu angio-plastie coronariană cu implant de două stenturi.

Un alt deces a fost înregistrat tot duminică, fiind vorba despre o femeie de 64 ani din judeţul Suceava, care a fost internată în Spitalul Judeţean în data de 3.03.2020, Secţia Cardiologie. Acesteia i s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus în data de 6.04.2020. Femeia suferea de insuficienţă cardiacă cronică, edem pulmonar acut, infarct miocardic în 2019 cu angio-plastie coronariană cu implant de stent.

Un alt deces înregistrat duminică este al unei femei de 77 ani din judeţul Suceava, care fusese internată în Spitalul Judeţean Suceava în data de 9.04.2020, pentru simptomatologia unui AVC. Aceasta avea diabet zaharat dezechilibrat.

Al patrulea deces este al unei femei de 76 ani din judeţul Suceava, care a fost internată în Spitalul Judeţean în data de 16.03.2020, în Secţia Chirurgie Toracică, pentru tumoră mediastinală cu pleu-orpericardită. Femeia a murit în data de 12.04.2020. Ea suferea de CIC, aritmie extrasistolică, tulburare de tip parkinsonian, scădere ponderală marcată.

De remarcat este şi decesul unui bărbat de 88 ani din judeţul Constanţa, care a fost preluat pentru îngrijire de către aparţinătorii din judeţul Constanţa. Bărbatul a fost internat într-o instituţie de îngrijire bătrâni din judeţul Suceava şi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie acută, caşexie, HTA, insuficienţă renală cronică, diabet zaharat slab controlat, imobilizare prelungită. Bărbatul a murit în data de 10.04.2020, cu tromboembolism pulmonar masiv, tromboză venoasă profundă, iar confirmarea pentru infecţia cu Covid-19 a fost transmisă duminică, 12.04.2020. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI