Florin Sinescu (Pro România) prezintă o situaţie absurdă din Suceava:

Pentru o taxă de 7 lei, sucevenii trebuie să mai cheltuie minim 7,5 lei

> De 16 ani problemele sucevenilor nu au fost pe agenda municipalităţii, consideră fostul prefect

Candidatul Pro România pentru funcţia de primar al Sucevei, fostul prefect Florin Sinescu, a apreciat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că de 16 ani problemele sucevenilor nu au fost pe agenda municipalităţii şi nu au fost rezolvate.

El a prezentat o situaţie „absurdă” în ceea ce priveşte eliberarea cărţilor de identitate.

„Astăzi, un cetăţean din Burdujeni-sat, Burdujeni, Iţcani, trebuie să facă trei drumuri ca să poată să-şi depună actele la mall, la Serviciul de evidenţă a persoanei. Plăteşte 2,5 lei călătoria până la Primărie ca să plătească taxa de 7 lei, după care plăteşte 2,5 lei pentru drumul până mall şi de la mall spre domiciliu încă 2,5 lei. Deci 7,5 lei pentru o chitanţă de 7 lei. De ce nu se poate să fie automate de plăţi sau plată online şi să facilităm printr-un singur drum?” a întrebat Sinescu.

El a mai remarcat că la acest serviciu programul este până la ora 16.30 şi crede că trebuie să fie modificat, la fel cum trebuie modificat şi programul de la ghişeele din Primărie.

Sinescu a arătat că plata taxelor şi a impozitelor se poate face doar până la ora 16.30, când majoritatea celor în activitate sunt la serviciu.

Fostul prefect a menţionat că şi modalitatea de plată online este complicată, fiind pe o platformă a Ministerul Finanţelor Publice, dar care nu poate calcula reducerile stabilite de Consiliul Local.

„De 16 ani, dintr-un miliard de euro cât s-a cheltuit în municipiul Suceava, nu s-a reuşit realizarea unui soft aşa cum îl au ceilalţi prestatori de servicii, să te poţi loga la acel sistem, să poţi face plăţi, să ai toate reducerile calculate şi să permiţi oamenilor care până la ora 17 sunt în activitate să poată plăti şi după acest program”, a spus Sinescu.

El a spus că echipa sa propune o prelungire de program până la ora 20 la ghişeu şi un soft pentru cei care vor să achite online.

„Mobilitatea sucevenilor din ziua de azi ne permite să gândim în acest mod, inclusiv la un acces mai facil pentru plata taxelor şi impozitelor. În 16 ani de zile priorităţile nu au fost rezolvate. De aceea noi venim cu o echipă în faţa sucevenilor care să le înţeleagă problemele şi să le şi rezolve” a spus Florin Sinescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI