Volodimir Zelenski denunţă atacul rusesc cu rachete asupra Harkovului, care a ucis cel puţin 6 persoane

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat ieri un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia, potrivit primelor informaţii, au fost ucise cel puţin şase persoane, relatează EFE. „Teroriştii ruşi au profitat de faptul că Ucraina nu dispune încă de o apărare antiaeriană suficientă şi nu are o capacitate solidă de a distruge lansatoarele teroriştilor chiar acolo unde se află acestea: lângă graniţele noastre”, a scris Zelenski pe Telegram, calificând atacul drept „extrem de brutal”.

Preşedintele ucrainean le-a reproşat partenerilor săi internaţionali că nu reuşesc să trimită în continuare numărul de sisteme de apărare antiaeriană pe care Ucraina îl solicită şi că aceştia – cu unele excepţii – nu permit Kievului să folosească armamentul occidental pentru a lovi obiective militare ruseşti pe teritoriul Federaţiei Ruse. „Această slăbiciune nu este slăbiciunea noastră, ci a lumii, care în al treilea an (de război) nu îndrăzneşte să îi trateze pe terorişti exact aşa cum merită”, a declarat şeful statului ucrainean, care a cerut din nou „mai multă hotărâre” din partea „liderilor lumii” pentru a proteja Ucraina de „teroarea” rusă.

În ultimele zile, Ucraina şi-a intensificat apelurile pentru a i se permite să lovească teritoriul inamic cu armele aliaţilor săi, după ce Rusia a deschis un nou front printr-o ofensivă la 13 mai în regiunea Harkov, pe care o atacă zilnic dinspre partea sa de frontieră.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI