Peste 80 de investitori interesaţi să deschidă afaceri în judeţ

> Potrivit şefului administraţiei judeţene, ei sunt foarte încântaţi de perspectivele prezentate de administraţia locală, de perspectiva autostrăzii A7 care va ajunge până la Siret, precum şi de oferta Sucevei

 Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a participat joi la o întâlnire cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) la parcul industrial de la Siret.

Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 22-24 mai o delegaţie de companii internaţionale şi româneşti interesate să descopere potenţialul investiţional, potenţialul de relocare a producţiei şi potenţialul de afaceri al regiunii Bucovina şi al oraşului Siret, în particular. Obiectivele propuse spre vizitare în cadrul acestei delegaţii sunt: Parcul Industrial din Suceava, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic, Centrul de Inovare şi Training din Siret, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, firme din regiune.

Întâlnire cu Sebastian Metz, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane

Gheorghe Flutur a declarat că, împreună cu Adrian Popoiu, primarul oraşului Siret, s-a întâlnit cu Sebastian Metz, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, la parcul din apropierea Vămii Siret.

El a precizat că au fost prezenţi peste 80 de investitori interesaţi să investească în Bucovina.

„Investitorii sunt foarte încântaţi de perspectivele prezentate de administraţia locală, de perspectiva autostrăzii A7 care va ajunge până la Siret, precum şi de oferta Sucevei în ceea ce priveşte parcurile industriale, forţa de muncă calificată şi deschiderea punctelor de frontieră cu Ucraina. În special, au fost apreciate programele care oferă până la 90% sprijin pentru investitorii care aleg să investească în judeţul Suceava şi în regiunea nord-est. Am dat exemplul primilor investitori germani care au venit la Siret în urmă cu două săptămâni, cu care am semnat un acord pentru investiţii de aproape 100 milioane de euro” a spus Flutur.

În discursul susţinut cu acest prilej, Gheorghe Flutur a explicat că pentru atragerea primilor investitori la Siret au fost luate în calcul mai multe aspecte, între care cel mai important a fost procentul de ajutor de stat, dar şi că s-a discutat apoi în amănunt situaţia privind şcolarizarea personalului, posibilitatea extinderii capacităţii de furnizare de energie electrică sau despre infrastructura de transport.

„Spun asta nu doar pentru că e campanie electorală în România astăzi. Există viaţă şi după această campanie. Colegii mei primari sau cine va ieşi trebuie să cunoască că fără investitori care să plătească la bugetele locale va fi mai greu de supravieţuit în perioada următoare. Eu personal am cerut punctaj pentru primarii care deschid afaceri în localităţile lor. Vrei fonduri europene, primeşti punctaj mai mare dacă te zbaţi mai mult. Trebuie să stimulezi autoritatea sau să o sancţionezi dacă doarme” a declarat Flutur.

El a subliniat că în regiunea de nord-est este nevoie de o dinamizare a lucrurilor şi că se face asta.

Flutur a arătat că, în Luna Diasporei, când se întorc cei plecaţi în străinătate – numai din judeţul Suceava fiind plecate peste 150.000 de persoane – se organizează întâlniri cu acestea, spre a fi convinse să se întoarcă acasă.

El a mai spus că şi Ucraina este un bazin de forţă de muncă extrem de important dacă nu se găseşte forţă de muncă în judeţul Suceava.

Flutur a mai declarat că va fi nevoie de continuitate în raportul dintre autoritatea judeţeană şi organismele colective ale investitorilor.

„Dacă prea des se schimbă partenerii nu există continuitate şi de multe ori se pierde firul parteneriatelor pe termen lung” a arătat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Un comentariu

  1. Spliff says:

    Dozatoare tek, cafea sau despre ce investitii e vorba? Sali de sport in varf de deal?
    Poate consultanta pentru studiile de fezabilitate pentru proiectarea si executia de marcajele pe A7 sau ceva lucrativ similar?
    Cere sunt perspectivele prezentate ca nu-mi dau seama sau este doar dulcele grai de lemn? S-a prezentat taxa pe munca, taxele pentru corporatii, impozitele locale, procentele din profit sau cifra de afaceri reprezentind spaga sau doar asa in general s-au prezentat largele perspective si ingustele posibilitati.
    Eu sunt dintre cei plecati si nimeni nu s-a intilnit vreodata cu mine in ultimii 30 de ani. Este drept ca nici nu am intentia sa ma intorc vreodata definitiv in timp.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI