Conform preşedintelui CJ Suceava

Muzeul de Istorie din Siret, cu Memorialul Holcaustului evreilor din Bucovina, va fi un punct turistic important

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, în ziua inaugurării Muzeului de Istorie din Siret, că acesta va deveni un punct turistic important pentru Bucovina.

„O premieră pentru această parte de ţară, pentru Bucovina, muzeul de istorie care deschide o pagină dureroasă, dar adevărată, legată de Memorialul Holocaustului evreilor din Bucovina” a spus Flutur.

El a menţionat că este o investiţie în această clădire făcută de Consiliul Judeţean Suceava în parteneriat cu Primăria Siret de circa 5 milioane de euro, din care două milioane de euro doar pentru muzeu, incluzând consolidarea clădirii, expoziţia permanentă cu achiziţia de materiale, dar şi Memorialul Holocaustului evreilor din Bucovina, cu peste 50.000 de plăcuţe cu numele evreilor care au fost deportaţi în Transnistria.

Flutur a mai spus că acest muzeu de istorie este foarte important şi că este amplasat în apropierea cimitirului vechi al evreilor din Siret, care este de la 1510.

„Va fi un punct turistic important pentru Bucovina în perioada în care urmează” a concluzionat şeful administraţiei judeţene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI