Doi căţei căzuţi într-un canal tehnologic al fostei Termica, salvaţi de un echipaj al ISU

Cu doar două ore înainte de a ieşi din tura de 24 de ore, echipajul de căutare şi salvare al ISU Suceava a primit un apel de urgenţă privind doi căţei care căzuseră într-un canal tehnologic de lângă o clădire dezafectată a fostei centrale termice a Sucevei, a anunţat maior Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Potrivit acestuia, paznicul obiectivului, care avea grijă de cei doi căţei, i-a pierdut din vedere pentru o clipă, iar aceştia au ajuns să exploreze zona şi au căzut prin nişte fante între dalele de beton direct în canal.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au găsit căţeii scâncind după ajutor.

Intervenţia nu a fost dificilă, mai ales că echipajul era bine dotat. Utilizând un lasou, pompierii au reuşit să aducă la suprafaţă, unul câte unul, cei doi năzdrăvani.

Paznicul, un om cu suflet mare, a fost extrem de recunoscător echipajului de salvare pentru promptitudinea şi empatia arătată.

Intervenţia a fost realizată de plt.adj. Nicu Bursuc, plt.adj. Sorin Mihăiescu şi plt.adj. Adrian Cucu, alături de doi elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, Denis Ciutacu şi Alex Huţanu. Elevii, aflaţi în practică, au avut astfel ocazia să participe la o intervenţie reală din categoria „orice viaţă contează”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI