Consiliul Judeţean are datorii de două milioane de lei, reprezentând drepturi de natură salarială

> Conform situaţiilor financiare după primul trimestru din 2024, „acestea au fost câştigate în instanţă în anii anteriori” şi „urmează a fi plătite în exerciţiile financiare viitoare”

 La sfârşitul primului trimestru al anului 2024, judeţul Suceava, împreună cu unităţile subordonate, avea datorii totale de 133,243 de milioane de lei.

Astfel, potrivit raportului de analiză pe bază de bilanţ privind situaţiile financiare încheiate la 31 martie 2024, dat recent publicităţii, datoriile curente erau de 131,084 de milioane de lei, mai mici cu 22,87% comparativ cu începutul anului. În rândul acestora din urmă, 27,503 de milioane de lei, adică 20,8%, reprezentau datorii comerciale, în creştere cu 13,14% în comparaţie cu debutul anului 2024. Este vorba despre plăţi curente către furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări care trebuiau făcute de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Datorii de 11,851 de milioane de lei, în creştere cu 0,55%, se înregistrau la impozitul aferent veniturilor salariale, contribuţiile pentru protecţia persoanelor cu handicap, plăţi către bugetul asigurărilor de sănătate în contul spitalizării bolnavilor internaţi ca urmare a unor agresiuni sau vătămări corporale, incluse fiind şi imputaţiile stabilite de Casa de Asigurări de Sănătate şi ISU, în urma controalelor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Suma de 36,097 de milioane de lei, adică de 24,49% din total, reprezenta salariile angajaţilor şi contribuţiile aferente, cu un plus de 10,48% raportat la începutul anului. La 57,202 de milioane de lei, respectiv 43,64% din total, se ridicau datoriile din operaţiuni cu fonduri externe nerambursabile, acesta fiind în scădere cu 44,92% după cele 3 luni din 2024. O sumă de 190.316 de lei reprezentau drepturi de natură salarială câştigate în instanţă şi care urmează a fi achitate în cursul acestui an. În cele din urmă, 2,238 de milioane de lei au titlul de alte datorii, cea mai mare parte însemnând sumele încasate de Consiliul Judeţean de la unităţile administrativ-teritoriale din judeţ pentru plata ratelor şi dobânzilor la creditul extern aferent proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, la acestea adăugându-se garanţiile de bună execuţie şi de participare la licitaţii.

Potrivit raportului de analiză pe bază de bilanţ privind situaţiile financiare la 31 martie a.c., în ceea ce priveşte datoriile necurente, după primul trimestru al anului 2024, acestea erau de 2,158 de milioane de lei, în scădere cu 213.152 de lei, respectiv cu 8,99%, cea mai mare parte a lor reprezentând „drepturi de natură salarială câştigate în instanţă în anii anteriori şi care urmează a fi plătite în exerciţiile financiare viitoare”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI