Principalele lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a lua un împrumut nebancar

Sursa foto: unsplash.com

Lucrurile merg rareori fără probleme în ceea ce privește banii. Chiar dacă ai un loc de muncă bine plătit, numeroasele obligații financiare te pot afecta uneori și te îndeamnă să cauți surse suplimentare de finanțare. Din fericire, creditul a devenit mult mai accesibil astăzi decât era în urmă cu câteva decenii. Astfel, puteți lua în considerare o mare varietate de oportunități de creditare în sistemul bancar tradițional și în afara acestuia.

Chiar dacă nu aveți nicio șansă de a obține un împrumut într-o bancă obișnuită, nu vă disperați. În prezent, există multe organizații nebancare care oferă împrumuturi în condiții flexibile și care deservesc persoanele cu acces limitat la credite tradiționale. Așadar, este mult mai ușor să obțineți un împrumut în astfel de firme de microfinanțare, deși o astfel de simplitate vine cu prețul unor rate ale dobânzii mai mari. Evident, are sens să lucrați doar cu un furnizor de încredere, deoarece un împrumut bancar rapid vine întotdeauna cu termeni specifici și politici de rate ale dobânzii mai mari decât media. Iată un ghid rapid al împrumuturilor nebancare și implicațiile acestora.

Ce este un creditor nebancar?

Ori de câte ori aveți nevoie urgentă de bani, un împrumut rapid nebancar poate fi o opțiune bună de luat în considerare. Este mult mai rapid de obținut decât un credit bancar obișnuit. În plus, există întotdeauna o mare varietate de creditori disponibili online, care vă oferă bani cu o documentație minimă și doar cu câteva click-uri.

Dar să lămurim mai întâi – la ce ne referim când vorbim despre o organizație de credit nebancară. Aceste companii sunt denumite și firme de creditare alternativă, în principal datorită faptului că nu sunt bănci ca atare. Ele trebuie să primească o licență pentru activități financiare, dar această licență este diferită de cea a unei bănci. De aceea, ele reprezintă o nișă separată în industria de creditare și pot funcționa ca platforme de creditare peer-to-peer, servicii de creditare online și furnizori de avansuri în numerar. Oricare dintre aceste denumiri presupune un serviciu ușor de utilizat, accesibil, care necesită un pachet minim de documente pentru a vă oferi sume mici de bani pentru perioade scurte de timp.

Avantajele utilizării împrumuturilor nebancare

Așa cum reiese din definiția dată mai sus, creditorii nebancari devin adesea alegerea preferată în rândul împrumutaților de astăzi datorită accesului simplu și rapid la bani și a lipsei dovezilor și documentelor necesare. Oamenii apelează la aceste resurse alternative de finanțare din următoarele motive:

 • Rapiditate. Principalul avantaj al creditului online rapid este că este foarte rapid. În timp ce ar putea fi nevoie să așteptați zile întregi după ce ați solicitat un împrumut la o bancă obișnuită, companiile de creditare online deblochează de obicei banii direct pe cardul dumneavoastră de debit în mai puțin de o oră. De aceea, un astfel de serviciu rapid este un beneficiu puternic pe care mulți oameni îl așteaptă de la o organizație de creditare, mai ales dacă au nevoie urgentă de bani (de exemplu, pentru a plăti servicii medicale la o secție de urgență sau pentru a achita plata chiriei care trebuie plătită astăzi).
 • Fără impact asupra scorului de credit. Aplicarea la diverse bănci și obținerea ofertelor de împrumut ale acestora poate fi abordarea corectă pentru a obține cea mai bună ofertă în condiții optime. Cu toate acestea, ar trebui să țineți cont întotdeauna de faptul că fiecare cerere de informații este înregistrată în baza de date a biroului național de credit și că aceasta afectează întotdeauna negativ scorul de credit. Cererile numeroase înseamnă că sunteți în lipsă de bani, iar sănătatea dumneavoastră financiară este subminată. De aceea, are sens să apelezi la furnizorii de credite nebancare dacă ai nevoie de o sumă mică din când în când. Aceste firme nu raportează solicitările clienților lor la biroul de credit și vă păstrează intact ratingul de credit.
 • Flexibilitate. Puteți obține un împrumut scadent în una sau două săptămâni, ceea ce este de obicei imposibil într-o bancă tradițională. În acest caz, veți plăti ratele dobânzilor doar pentru câteva zile de păstrare a banilor împrumutați și este o opțiune mai flexibilă în comparație cu un împrumut obișnuit pe termen lung într-o bancă.
 • Disponibilitate online. În timp ce multe bănci au devenit deja online și și-au lansat aplicațiile pentru un serviciu mai rapid pentru clienți, obținerea unui împrumut este adesea în afara domeniului de aplicare a serviciilor online. Astfel, trebuie să vizitați în continuare o bancă și să depuneți o cerere de credit. Organizațiile financiare nebancare pot face totul online, oferindu-vă astfel ușurința și confortul de a beneficia de servicii de la început până la sfârșit.
 • Sunt necesare dovezi minime. Deoarece agențiile nebancare percep dobânzi mai mari, acestea admit riscuri mai mari pentru neplata creditului. Acest sistem este legat de documentația minimă cerută de la împrumutați. Astfel, în cele mai multe cazuri, puteți obține un împrumut doar cu actul de identitate și nu va fi nevoie să prezentați dovezi de venit.

Dezavantajele împrumuturilor nebancare

Cu toate acestea, ar fi prea prematur să spunem că finanțarea alternativă este cea mai bună opțiune pentru a obține un credit rapid. Această variantă vine și cu anumite contra pe care ar trebui să le ai mereu în vedere înainte de a aplica pentru un împrumut:

 • Rate ridicate ale dobânzii. Deoarece riscurile sunt mai mari pentru creditor, acesta le ia în calcul în ratele mai mari ale dobânzii.
 • Riscuri de fiabilitate. Multe companii sunt noi pe piață și nu au o reputație stabilită. Așadar, ar trebui să cercetați opțiunile disponibile și să alegeți un furnizor cu un rating bun.
 • Gamă limitată de oferte. De regulă, astfel de companii oferă doar credite mici și rapide de până la o lună, ceea ce nu este potrivit pentru toată lumea.
 • Sume mici disponibile. Nu are sens să solicitați un împrumut mare în astfel de organizații, deoarece ratele dobânzilor vor fi cu adevărat uriașe.
 • Marketing intruziv. Organizațiile nebancare își sună și trimit adesea prea multe mesaje clienților lor cu oferte speciale și oferte de împrumut intruzive.

Cântărește întotdeauna toate plusurile și minusurile atunci când iei o decizie

Acum știi totul despre ceea ce presupune un credit instant. Aceste informații ar trebui să fie suficiente pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză care să vă satisfacă nevoile financiare și să corespundă posibilităților dumneavoastră de rambursare.

Nu optați pentru prima cea mai bună soluție pe care o găsiți pe Google – este vital să comparați condițiile și să alegeți o ofertă optimă pe care să v-o puteți permite. În timp ce, în cele mai multe cazuri, veți lua bani doar pentru câteva săptămâni, unele oferte de credit se pot întinde pe luni de zile. În astfel de situații, vei beneficia cu siguranță de condițiile optime ale ratei dobânzii și de un plan de rambursare convenabil.

Un comentariu

 1. Florin says:

  Multa lume se arunca in credite nebancare fara sa stie ce inseamna de fapt acest lucru. Am vazut diverse site-uri care promoveaza ifn-uri ca , dar nu iau in considerare faptul ca sunt oameni care au nevoie de bani si intra in capcanele acestor oameni. Dobanzile acestor insitutii non bancare sunt exagerat de mari si cu cat stai mai mult cu creditul cu atat este mai rau.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI