Cătălin Nechifor, la Convenţia Pro România

 Menirea noastră este salvarea stângii politice din România

> Pro România trebuie să încerce să aducă înapoi voturile pierdute în zona de centru-stânga şi cred că noi vom reaprinde speranţa

Vicepreşedintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, duminică, la Convenţia anuală a Pro România, că această formaţiune politică este cea care are menirea salvării stângii politice româneşti şi că va reaprinde speranţa pentru această ţară.

„Vrem altceva şi am convingerea că, într-adevăr, putem schimba ceva în România. Am mai făcut-o şi în trecut. O vom face din nou şi suntem echipa care poate, într-adevăr, să redea speranţa românilor”, a spus Nechifor.

Deputatul sucevean a arătat că menirea Pro România nu e doar de proiect politic, nu e doar de proiect individual, ci e vorba de salvarea stângii în România.

El a amintit de analiza pe care a făcut-o în 2017 privind situaţia partidelor de stânga europene, când a constatat că Partidul Socialist din Franţa scăzuse de la 40 la 7 la sută după ce a fost la guvernare, că SPD care a dat cancelari şi a guvernat Germania mulţi ani a coborât la 20 la sută, socialiştii maghiari sunt acum pe nicăieri, iar PASOK, socialiştii din Grecia, au devenit partid nerelevant, iar acum şi PSD a devenit aproape irelevant pentru că nu a avut capacitatea să-şi vadă de reforma lui, de oamenii lui şi a pierdut foarte mult, a pierdut milioane de voturi.

„Cred astăzi că Pro România trebuie să încerce să aducă înapoi voturile pierdute în zona de centru-stânga şi cred sincer că noi suntem proiectul care reaprinde speranţa. Nu e un proiect simplu. E un proiect greu. E vorba de muncă, de determinare”, a spus Nechifor.

Liderul sucevean al Pro România a menţionat că în urmă cu fix un an se afla la Broşteni şi le spunea colegilor săi de acolo că a fi în Pro România înseamnă să cari saci cu ciment zi şi noapte, să cari saci cu ciment pentru că e greu, e de muncă, şi că, chiar dacă a doua zi când îi numeri şi vezi că mai lipsesc doi-trei saci, mergi mai departe şi construieşti.

Nechifor le-a transmis membrilor Convenţiei că oricât ar vrea el singur să facă ceva nu va reuşi, dar că alături de toţi colegii din partid există speranţa unui rezultat foarte bun.

„Vom fi zeci de mii oameni, militanţii noştri, candidaţii noştri pentru primari, consilii locale, consilii judeţene, parlamentari”, a spus liderul Pro România.

El a apreciat că sunt alături de ei şi cei jumătate de milion de români care au pus ştampila pe Pro România la alegerile europene şi prezidenţiale.

„Suntem foarte mulţi şi dacă ştim să facem lucrul acesta vom fi un milion. În politică, primul milion contează”, a spus Nechifor, care a apreciat că apoi în cinci ani, dacă acţionează corect, vor fi cinci milioane, iar Victor Ponta preşedinte.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI