Gheorghe Flutur anunţă că se continuă lucrările de asfaltare în zonele Ostra şi Liteni

…În acelaşi timp, se realizează semnalizarea şi marcarea unor drumuri şi se face pregătirea pentru iarnă a drumurilor judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că se continuă lucrările de asfaltare la Ostra şi la Vercicani – Roşcani, că se realizează marcaje rutiere şi se montează semne de circulaţie pe alte drumuri, dar că se face, în paralel, şi pregătirea pentru sezonul de iarnă a drumurilor judeţene.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, pentru sezonul de iarnă sunt deja pregătite 5.800 tone de nisip şi 230 tone sare, depuse în 12 baze de deszăpezire, cu trei puncte de sprijin, urmând să se continue aprovizionarea cu întreaga cantitate de material antiderapant estimată a fi necesară pentru asigurarea condiţiilor de circulaţie pe drumurile judeţene în sezonul de iarnă 2019-2020.

„Am cerut firmelor care răspund de menţinerea în stare de funcţionare şi întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor judeţene să se asigure că au pregătite toate utilajele, pentru a nu avea surprize” a spus Flutur.

El a mai declarat că a analizat stadiul realizării marcajelor rutiere, a montării parapetelor şi a indicatoarelor rutiere.

„Se execută marcaje rutiere pe drumul Broşteni – Stulpicani, precum şi în zonele Horodniceni, Mălini şi Slatina. Se montează parapete şi indicatoare rutiere în zonele Moldoviţa, Breaza şi Izvoarele Sucevei” a spus preşedintele Flutur.

El a mai anunţat că se continuă lucrările de asfaltare cât vremea mai permite.

„Am discutat şi despre continuarea lucrărilor de asfaltare, pentru că vremea ne permite, ca niciodată, să asfaltăm în luna noiembrie. Lucrări de asfaltare sunt la Ostra, astfel că pe drumul care trece prin Pasul Puzdra s-au asfaltat în total 25 km. Am cerut să se tureze motoarele, pentru a se finaliza lucrările aici” a spus preşedintele Flutur.

El a adăugat că în zona Liteni se lucrează la drumul care face legătura cu judeţul Botoşani, pe tronsonul Roşcani – Vercicani, unde s-a aplicat primul strat de asfalt. Urma ca, începând de sâmbătă, să înceapă lucrările la stratul de uzură.

„Avem lucrări şi în zona Câmpulung Moldovenesc, la drumul spre Rarău prin Izvorul Alb. Se lucrează la fundaţie şi elevaţii ziduri de sprijin din beton, pornind din dreptul pârtiei, spre Pietrele Doamnei” a spus Flutur.

El a subliniat că în acest an s-a lucrat la drumurile judeţene mai mult decât erau aşteptările.

„Vreau să menţionez că anul acesta s-a lucrat mai mult decât ne-am fi aşteptat la un moment dat, şi asta pentru că vremea ne-a permis, iar firmele s-au ţinut de cuvânt” a conchis preşedintele Gheorghe Flutur. (N.B.) 

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI