Ce cheltuieli sunt elementare pentru animalul tău

Animalul de companie este, pentru cei mai mulți dintre noi, prietenul cel mai bun, așa că nu pregetăm să cheltuim ultimul bănuț pentru bunăstarea lui. Însă trăim într-o lume bombardată de reclame, așa că nu mai știm când să facem diferența între ceea ce animăluțului îi este absolut necesar și mofturi de moment. Sunt însă câteva lucruri pe care nu trebuie să le ratăm, indiferent de cât de greu ne-ar fi. Iar  boala nu așteaptă ziua de salariu. Iată o serie de lucruri pentru care merită să contractezi un împrumut sms 24 de ore (sms pengar 24h), doar ca prietenului tău să-i fie bine.

Vaccinurile fac bine. Fac atât de mult bine încât efectele lor secundare sunt considerate tratabile sau riscuri necesare de către comunitatea medicală. În aceeași situație se află și animalele. Deși sunt mulți neavizați care vorbesc despre efectele secundare (reale sau aparente) ale vaccinurilor, animalul trebuie să urmeze o schemă de vaccinare aprobată de căte doctor. Acestea reprezintă cea mai mare șansă la supraviețuire pe care i-o dai prietenului tău. Tratamentele diferitelor boli la care este expus în cazul nevaccinării vor costa mult mai mult decât cele câteva sute de lei pe care le dai la prima vaccinare. Asta în cazul în care acele boli se pot trata…

Un alt lucru la care să nu te zgârcești este consultul veterinar. Iarăși, un examen medical pentru un cățel sănătos se face o dată pe an și nu costă o avere. Tratamentul, în schimb, costă. Examenul veterinar ajută medicul să constate starea generală de sănătate și de dezvoltare a patrupedului, să verifice riscurile la care este supus și să afle din timp dacă este suferind de ceva anume. Sub aparența unei banale apatii, câinele poate suferi de o anemie, cauzată de lipsa fierului din sânge. Gingiile decolorate pot sugera o ocluzie intestinală. Aveai de unde să știi astea? Medicul le poate constata printr-o observare generală, o ecografie, o recoltare simplă de sânge. La medic nu mergi numai să tratezi, la medic mergi și să previi. Dacă tu îți faci analizele an de an, animalul de ce ar trebui privat de acestea?

Animalul are nevoie de mâncare bună și potrivită la fel ca și tine. Și asta nu înseamnă să cumperi tot ce e mai scump sau care beneficiază de reclamă în cele mai multe locuri. Ingredientele mâncării de câine ieftine te pot costa mult mai mult pe termen lung. Nota de plată la veterinar va fi enormă dacă acesta încearcă să-și dea seama de ce îi cade părul câinelui sau de ce are blana uscată. Ingrediente precum puiul și cerealele sunt printre cele mai comune în mâncarea ieftină, cauzând, de multe ori, alergii și infecții ale pielii și urechilor.

Dresajul este un aspect pe care mulți îl ignoră. Dacă animalul tău este de rasă obedientă și mai leneș, atunci poate că nu e cazul să-ți faci probleme. Însă majoritatea câinilor de rasă medie și mare au nevoie de cel puțin o oră de exercițiu pe zi pentru a-și consuma energia. În cazul în care nu își consumă energia prin exercițiu, și-o vor consuma distrugând lucruri în casă. Un program de antrenament cu dresorul te va costa mai puțin decât să mobilezi o sufragerie.

Dacă știi că ai nevoie de bănuți pentru cățelul tău însă nu dispui de ei în viitorul foarte apropiat, aruncă un ochi pe www.lanme.se. Sigur vei găsi o ofertă de microcredit care să vă ajute pe tine și pe patruped.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI