Prăpăd în pădurile Ulmei. O adevărată tornadă a pus la pământ 55 ha de pădure

Un vânt puternic, asemănător unei tornade, a făcut prăpăd în fondul forestier din județul Suceava în noaptea de luni spre marți. Potrivit autorităților, totul a pornit în jurul orei 22, când “un front atmosferic din partea de nord a Carpaților Orientali, care s-a manifestat în principal sub forma vântului puternic, cu viteze și direcții interschimbabile, a provocat rupturi și doborâturi de pădure pe raza administrativă a comunei Ulma”. Primele estimări făcute la fața locului de echipele trimise în recunoaștere oferă rezultate incredibile. O suprafață de peste 55 de hectare de pădure a fost pur și simplu culcată la pământ și aproximativ 25.000 de metri cubi de masă lemnoasă transformați într-o grămadă mare de copaci sfârtecați de rafalele de vânt.
 

O consecință imediată a fenomenului meteo, pe lângă ruperea și doborârea arborilor, a fost și blocarea drumului comunal Ulma-Lupcina, ceea ce a determinat ca în cursul nopții circulația să fie deviată pe drumul forestier Tinosu. Marți, la primele ore ale dimineții, la fața locului s-a prezentat și conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, coordonat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu, prefectul județului, însoțit de șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui. Dacă se poate spune așa, îmbucurător este totuși că fenomenele meteo înregistrate nu au provocat și victime omenești sau distrugeri în gospodăriile aflate pe raza localității Ulma. În perioada următoare, reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava se vor ocupa de evaluarea cu exactitate a pagubelor înregistrate în fondul forestier de stat. De vremea rea însă nu am scăpat, meteorologii avertizând că până astăzi (miercuri 23 iulie) în jurul orei 23, a fost emisă o atenționare meteorologică pentru județul nostru de ploi și vijelii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI