„Postul Mare, cântări și versuri”

Într-o perioadă de curățire sufletească, când credincioșii se pregătesc pentru primirea așa cum se cuvine înainte de Sfintele Sărbători de Paște, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a organizat pentru suceveni, în colaborare cu Casa de Cultură Suceava, concertul intitulat „Postul Mare, cântări și versuri”.
 

Evenimentul cultural-religios, susținut întru cinstirea patimilor Mântuitorului Iisus Hristos, a devenit, de câțiva ani, o tradiție la Suceava. Interpreți de diferite vârste, îmbrăcați în straie populare tradiționale, au propus auditoriului cele mai frumoase cântări pascale, rostind pe alocuri poezii de suflet pentru această perioadă a anului, cum ar fi „Pe Cruce”, de Vasile Voiculescu și „Pe drumul Crucii”, de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, recitate de Alexandra Andriciuc, elevă în clasa a VII-a la Școala cu Clasele I-VIII „Nicolae Popinceanu din Mihoveni, respectiv de Ioana Rusnac și de Elisa Bosînceanu, ambele membre ale grupului vocal al Asociației Studenților Creștini Suceava. Și pentru a nu se pierde tradiția, primii care au evoluat pe scenă au fost membrii Ansamblului artistic „Balada Bucovinei”, aflați sub coordonarea maestrului George Sârbu, scenarist, regizor artistic și compozitor de texte pentru muzică, și de prof. Oana Maria Sârbu-Botezat, dirijorul grupului, care împreună au pregătit un repertoriu de cântări ce a inclus piesele: „Pe Hristos ni l-a-ngropat”, „Mormântul Întunecat”, „Veniți norii de mulțime”, “O, ce Paști mari și frumoase!”. Pe scenă au mai urcat: Grupul vocal al Școlii cu Clasele I-VIII Șcheia, Formația „Gura Izvorului” Vatra Moldoviței, Grupul vocal „Suflet bucovinean” din Pârteștii de Jos, Corul de copii al Școlii cu Clasele I-VIII Mihoveni, Corul Liceului „Ștefan cel Mare” Suceava, Grupul vocal al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Suceava, Corul Parohiei „Sfântul Gheorghe” Mirăuți Suceava, Grupul vocal al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Suceava, Corala bărbătească a Parohiei Salcea, Corul „Fiii Bucovinei” din Protopopiatul Rădăuți, Corala preoțească a Protopopiatului Suceava I și Corul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei “ Suceava. Unul dintre cele mai emoționante momente ale serii a fost oferit de prestația grupului de elevi din Ansamblul Gura Izvorului, al Școlii cu Clasele I-VIII Vatra Moldoviței, condus de prof. Ilaria Pușcă, elevi care au închinat versuri populare dedicate minunii dumnezeiești a Sfintei Întrupări a Domnului Iisus Hristos la Mănăstirea Moldovița. Copiii au făcut apel la bunătate și credință în perioada celui mai mare post din an, la rugăciune, dar și la iubirea față de semeni și de părinți, reușind să emoționeze vizibil publicul. Manifestarea de miercuri seară a umplut sala mare a Casei de Cultură, unde sucevenii au avut acces gratuit.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI