Vameșii suceveni și ieșeni au confiscat ieri peste 16.700 pachete de țigări de contrabandă

 

În cadrul unei acțiuni efectuate în paralel pe ariile lor de competență, vameșii suceveni și ieșeni au confiscat ieri peste 16.700 pachete de țigări.
Echipele mobile sucevene au oprit mai multe autoturisme pe traseele prestabilite și, cu multă răbdare, din port-bagaje au adunat în câteva ore nu mai puțin de 8.894 de pachete de țigări de contrabandă de mai multe mărci ce se găsesc pe piața neagră – “Monte Carlo”, “Saint George”, “More”, “Viceroy”, “LM”, “Next” și “Maiwand”.
Țigaretele, având o valoare totală în vamă de aproximativ 38.066 lei, au fost reținute în vederea confiscării de autoritatea vamală, conform Codului de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 195.000 lei.
Vameșii ieșeni au acționat pe raza localităților Cristești-Moțca-Miroslovești. Într-un singur autoturism oprit în trafic și verificat au găsit 7830 de pachete de țigări ucrainene și moldovene, mărcile “More”, “Viceroy”, “Winston”, “Marble”, “Strand”, “Ashima” și “Monte Carlo”. Marfa, în valoare totală de circa 33.121 lei, a fost reținută în vederea confiscării, iar șoferul Constantin C., din București a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, conform legislației în vigoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI