Handbal masculin - În primul amical al lui 2010

Trei reprize de efort și spectacol pentru CS Universitatea Suceava

Într-o partidă de pregătire disputată în sala LPS pe parcursul a trei reprize, CSU Suceava – Poli Iași 53-36

 

În primul amical al anului 2010, CS Universitatea Suceava a avut ca adversară componenta Seriei A a Diviziei A de handbal masculin, Poli Iași. Din lotul formației sucevene la această partidă au lipsit Șoldănescu, Curcă și Grigorie, toți trei fiind accidentați, oaspeții ieșeni prezentându-se la acest prim amical cu doar 11 jucători, din care doi portari.
Antrenorul Leonard Bibirig a început disputa cu Poli Iași cu un prim șapte destul de apropiat de cel care a dus greul în turul campionatului, Pralea în poartă, Mitrea, Chiruț, Tcaciuc, Adomnicăi, Brădățan și Dediu. Prima repriză a fost dominată de suceveni, care au condus pe rând la trei goluri diferență, apoi la cinci, ieșenii revenind la 10-0, pentru ca apoi jocul să fie la discreția gazdelor. Apărarea agresivă și jocul pe contraatac au făcut diferența dintre CS Universitatea Suceava și Poli Iași. La prima pauză scorul a fost 22-13 în favoarea grupării sucevene, care, deși a evoluat destul de relaxat, a fost superioară adversarei ei.
În partea secundă, conducerea tehnică a formației sucevene, adică antrenorul Leonard Bibirig, fiind supervizat și de directorul tehnic Petru Ghervan, a introdus pe teren o altă formulă de echipă cu tânărul Spiridon în poartă și în „câmp” cu Dospinescu, Zvanciuc, Acatrinei, Ignat, Bursuc și Gavriloaia, pe faza de apărare intrând și pivotul Matei. Jocul nu a mai avut consistența din prima parte, s-a ratat mult de ambele părți, ieșenii marcând de două ori și jumătate mai multe goluri decât în prima repriză. Diferența de scor, după partea secundă a partidei, în care au fost folosiți toți jucătorii din lotul sucevean, a fost de doar patru goluri, asta în condițiile în care tânărul portar Spiridon și-a demonstrat calitățile în fața tatălui său, antrenor secund la Poli Iași. Cel mai frumos moment al reprizei secunde a fost totuși cel în care interul stânga Acatrinei a fost desemnat de antrenorul Bibirig să execute și a treia lovitură de la 7 metri, după ce acesta le ratase pe primele două. Acatrinei a rezolvat „momentul” cu un șut la „freză”.
Partea a treia a partidei dintre CSU Suceava și Poli Iași a început de la scorul de 36-32 pentru suceveni, pentru gazde evoluând Dumitraș, Acatrinei, Tcaciuc, Mitrea, Vele, Dediu și Iulian Andrei în poartă. Evoluția de excepție a portarului Iulian Andrei, care a apărat patru lovituri de la 7 metri și cel puțin tot atâtea șuturi, coroborată cu oboseala normală a jucătorilor oaspeți, care au venit cu doar 11 inși la acest joc, a dus la o diferență de scor destul de masivă pe final, 53-36. De remarcat, totuși, jocul bun al extremelor Mitrea și Dumitraș, ultimul fiind un tânăr cu reale perspective.
CS Universitatea Suceava: Pralea, I. Andrei, Spiridon – Zvanciuc (3), Ignat (1), Chiruț (3), Adomnicăi (3), Dediu (3), Mitrea (10), Tcaciuc (3), Gavriloaia (2), Brădățan (4), Dumitraș (6), Dospinescu (3), Bursuc (4), Matei (1), Vele (1), Acatrinei (6).
Așa cum era și normal, la primul amical al anului conducerea tehnică a formației CS Universitatea Suceava a urmărit verificarea tuturor componenților lotului de jucători, fără a ține cont de scorul meciului.
„Scopul principal al acestui prim meci a fost verificarea disponibilității la efort a jucătorilor noștri. Am încercat diferite scheme de atac și apărare în diferite condiții de joc și am vrut să încercăm jucătorii noștri pe alte posturi de joc decât cele pe care evoluează în mod obișnuit.
Nu am putut conta pe Șoldănescu, Curcă și Grigorie, ușor accidentați, dar sper ca ei să revină în scurt timp. În ceea ce-l privește pe Ignat, este îmbucurător faptul că el a revenit pe teren, dar mai are de muncit după aproape opt luni de pauză. Să sperăm că atunci când vor începe jocurile oficiale vom putea conta pe el.
Sâmbătă, de la ora 11.30, vom întâlni, tot în sala LPS, echipa CSM Focșani, urmând ca pe data de 19, în drumul nostru spre Constanța, să jucăm din nou cu vrâncenii; dar pe terenul lor de această dată”, a declarat antrenorul principal al echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI