Ministrul transporturilor a anunţat începerea procedurii de achiziţie pentru autostrada Iaşi – Tg. Neamţ

> Pentru Suceava nu e prevăzută nicio investiţie

 Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că sprijină Compania Naţională de Administraţie a Investiţiilor Rutiere (CNAIR) în demararea proiectelor prioritare de infrastructură de transport pentru regiunea Moldovei, fiind demarate mai multe proceduri de achiziţii pentru şosele rapide, dar investiţiile se opresc la Paşcani şi nu ajung şi în judeţul Suceava.

Sursa citată arată că a fost iniţiată procedura de achiziţie publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi elaborarea proiectului tehnic pentru autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni (134 km), care va lega România de Republica Moldova.

Documentaţia de atribuire a fost transmisă la ANAP, care are un termen de 10 zile lucrătoare pentru verificarea acesteia.

„Regiunea Moldovei va fi conectată cu Muntenia prin drumurile de mare viteză: Ploieşti – Buzău (65 km); Buzău – Focşani (81 km); Focşani – Bacău (109 km); Bacău – Paşcani (81 km).

În acest moment, a fost demarată deja achiziţia contractelor de elaborare a studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru aceste drumuri. Documentaţia este în curs de verificare de către ANAP”, se arată în comunicat.

Totodată, se menţionează că a fost ridicată suspendarea şi în cazul contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş – Ditrău. De asemenea, Tronsonul Ditrău – Târgu Neamţ (care va lega zona Moldovei de Transilvania) va fi supus procedurii de achiziţie publică până la sfârşitul lunii noiembrie 2016.

„Mă bucur că deja am reuşit să iniţiem demersurile pentru mult aşteptata autostradă ce leagă Moldova de celelalte regiuni ale României şi România de Republica Moldova. Acesta este primul pas, dar – cred eu – şi cel mai important, pentru a consolida infrastructura de transport şi în zona Moldovei, ceea ce va determina dezvoltarea socio-economică a regiunii şi legătura cu regiunile istorice ale ţării: Moldova, Ardealul şi Ţara Românească. La împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, vom avea multiple motive de sărbătoare, inclusiv interconectarea tuturor zonelor ţării noastre prin infrastructura de transport”, a declarat ministrul transporturilor, Sorin Buşe.

El aminteşte că alte două proiecte care vor fi demarate pentru îmbunătăţirea infrastructurii în zonă sunt şi varianta ocolitoare a municipiului Bârlad şi varianta ocolitoare a municipiului Suceava.

În prezent, în judeţul Suceava se reface asfaltul de pe anumite porţiuni ale drumurilor naţionale.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut Ministerului Transporturilor să înceapă procedurile pentru realizarea tronsonului unei şosele expres Siret­-Paşcani, în condiţiile în care traficul rutier în zonă este supraaglomerat, iar actualele căi rutiere sunt subdimensionate faţă de traficul rutier de pasageri şi mărfuri care este în creştere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI