Potrivit lui Ion Lungu

Primăria şi USV depun la Comisia Europeană un plan de investiţii de 400 de milioane de euro

> Proiectul vizează obţinerea de finanţare de proiecte în cadrul misiunii „Oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere al impactului asupra climei” în perioada 2024-2030

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, joi, la USV, la investirea noului rector, Mihai Dimian, cu prilejul Zilei USV, la aniversarea a 34 de ani de la înfiinţarea instituţiei academice, că în această săptămână Primăria Suceava va depune la Comisia Europeană, împreună cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, un portofoliu de proiecte, un plan de investiţii în valoare de 400.000.000 euro, care să fie finanţat pe misiunea „Oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere al impactului asupra climei” în perioada 2024-2030.

Ion Lungu a spus că, odată cu depunerea portofoliului de proiecte, municipalitatea suceveană va semna cu UE şi „Climatic City Contract”.

Primarul Ion Lungu a mai declarat că municipalitatea colaborează cu USV şi în cadrul clusterului de bioeconomie, dar şi în ce priveşte învăţământul dual, precum şi cu facultăţile de inginerie electrică, drept şi administraţiei publică.

S-a precizat că, de asemenea, de la bugetul local continuă finanţarea echipei de handbal masculin a USV, fiind aprobată suma de 4.000.000 lei pentru anul 2024, dar şi a Ansamblului Studenţesc „Arcanul”.

Primarul a mai spus că intenţionează să înceapă un nou proiect cu Casa de Cultură a Studenţilor pentru înfiinţarea unei orchestre simfonice a Sucevei, în colaborare cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

„Aşa cum am avut o colaborare foarte bună cu dl rector Valentin Popa, sunt convins că vom continua această colaborare şi cu noul rector Mihai Dimian” a arătat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI