A ars o locuinţă din Nisipitu

> Pompierii au acţionat 8 ore, la -18 grade Celsius!

Pompierii militari de la subunităţile din Vicovu de Sus, Siret şi Rădăuţi au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri cu patru autospeciale de intervenţie, o autoşenilată, o ambulanţă SMURD şi trei motopompe, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Nisipitu, comuna Ulma.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor ardeau generalizat casa de locuit şi o parte dintre construcţiile anexe, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de 8 ore. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de cantitatea mare de material lemnos care ardea, zona montană, izolată, în care se afla gospodăria, greu accesibilă mijloacelor de transport, şi de temperaturile extreme la care s-a desfăşurat misiunea de stingere (de până la -18 grade Celsius).

În incendiu au ars casa de locuit şi anexele gospodăreşti, construcţii din lemn, cu învelitoare din tablă şi azbociment, pe o suprafaţă totală de aproximativ 350 mp. Au mai ars bunurile din interiorul construcţiilor, precum şi documente personale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neizolat ori amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pompierii au salvat trei construcţii anexe, tot din lemn, aflate în apropierea focarului, a precizat sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI